Energia!

 

IMG_8802.JPG

Vaikka saavuin Amman luo heikkona, huonovointisena ja herkkänä,  soljahdin ashram-elämään yllättävän helposti. Jännällä tavalla minussa yhdistyi tunne, kuin kotiin olisi tullut ja se fakta, että ashramin rutiinit olivat täysin uutta normaaliin arkeeni verrattuna! Mikä kontrasti!

 

Kysellessäni ensimmäisinä päivinä neuvoa kokeneemmilta, sanoi suomalainen ashram ystävä, että ei kannata yrittää alkaa suorittamaan henkisyyttä tai ashramin elämää. Varmaan havaitsi minussa juurikin sen suorittamisen, sillä siihen suorittamiseen olin jo hyvää vauhtia pyrkimässä. Halusin ymmärtää heti kaikkien rituaalien merkitykset, mantrat ulkoa, sisäistää Amman opit sormia napsauttamalla jne. Minulla on aina kauhea kiire. Kiire oppia kaikki ja oivaltaa heti. Heti, kaikki, mulle, nyt! Mutta sainkin neuvoksi ottaa rauhallisesti ja go with the flow ja että pyrkisin vain oleskelemaan mahdollisimman paljon Amman läheisyydessä, neuvoi ystävä. Siinä tilanteessa en oikein ymmärtänyt vielä, että miksi. Mutta tulisin kyllä huomaamaan että miksi! Suurin oivallus nimittäin koko reissullani oli se energia minkä Amman läheisyydessä tuntee. Ensimmäisen halauksen yhteydessä olin niin sekaisin, että kaikki tällainen hienous meni minulta vielä auttamattomasti ohi.

 

Seuraavina päivinä ja rauhoittuneena huomasin valtavan energia latauksen monien metrienkin päässä Ammasta. Energia tuntuu konkreettiselta sähkövirralta, joka kutittelee nenää ja päälakea. Herran jestas olin aivan haltioissani! Mitä tuo nainen tekee?! Mistä tämmöinen ilmiö johtuu?! Miten se voi olla näin konkreettisen tuntuista?! Ilmiö tuntuu koko kehossa monen kymmenenkin metrin päästä lavalla ihmisiä halaavasta Ammasta.

 

IMG_8803.JPG

Värähtelyä ja energiaahan me kaikki ollaan, ja sitä kautta yhteydessä toisiimme ja Jumalalliseen. Käsitykseni siitä mitä Amman läheisyydessä tapahtuu on se, että kun olet itse hieman nähnyt vaivaa omien chakrojesi avaamiseksi (ottanut yhden askeleen kohti Jumalaa, koputtanut) niin Amman energia vaikuttaa chakroihisi puhdistaen sinua ja avaten sinua, parantaen sinua ja herkistäen sinua (Jumala ottaa 99 askelta sinua kohden, niin teille avataan). Kyllä Amman energia tietenkin työstää sinua, vaikka et chakrojasi olisi rassannutkaan. Silloin ei vain välttämättä tunne energiaa/työstöä itse. Ammaa ei hänen seuraajansa pidä valaistuneena guruna/mestarina, vaan itse asiassa vieläkin suurempana Jumalan avattarena, Jumalan ruumiillistumana. Eli Amma kyllä työstää sinua energiallaan, otat sen vain vastaan ja sen tuomat seuraukset vastaan.

 

Ensimmäisinä päivinä kuulin myös, että lavalle Amman kanssa pääsee halauksen lisäksi myös sittingiin eli istumaan ja olemaan Amman lähellä. Puoli tuntia päivässä oli tähän varattu kaikille ashramissa asuville. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi prasadin antajaksi tai prasad passingiin. Prasad on pieni lahjanyytti jonka Amma antaa jokaiselle halauksen jälkeen. Siellä on sisällä yleensä karkki. Prasadin antajan tehtävä on laittaa lahjanyytti Amman käteen kun hän avaa kämmenensä. Tämä tietenkin nopeuttaa Amman halaamistapahtumaa. Ja toisaalta antaa useimmille ihmisille mahdollisuuden viettää aikaa Amman suorassa läheisyydessä. Ja halattavia riittää! Jokaisena darshan päivänä hän halaa, ei pelkästään ashramin asukkaita, vain myös turistiryhmät ja muut kauempaa Intiasta matkustaneet Amman seuraajat. Päivittäinen joukko halattavia huimaa päätä.. Eikä ne määrät ole mitään verrattuna siihen kun Amma lähtee kiertueelle..

IMG_8796.JPG

 

Prasad karkki toimii minulla kuin burana. Mahahan täällä on ollut kipeä, sekaisin uudesta ympäristöstä. Amman karkki nassuun ja zapp- kipu on poissa! Kaikki asiat täällä, jopa karkit tuntuvat henkisiltä! Aivan kaikella tuntuu olevan maaginen ulottuvuutensa, puhuttiinpa sitten kuinka arkipäiväisestä asiasta vain. Meren pauhu tuntuu voimallisemmalta, pään yläpuolella kaarteleva kotka on tietenkin voimallista myös suomessa, mutta intiassa se tuntui jo ihan huutomerkiltä!

 

Ei Amman energia ole koko aikaa hyvältä tuntunut. Olen saanut myös rajuja närästyksiä hänen lähellään ja se liittyy luultavasti edellisen postauksen aiheeseen eli karman polttoon. Olen tuntenut myös päänsäryn alkavan Amman lähellä ja se liittyi läheisesti siihen että pyysin saada Ammalta omaa mantraa, mutta siitä lisää omassa kirjoituksessaan. Kaikkea olemista täällä leimaa pyrkimys kasvuun. Ja kasvuahan yleensä edeltää luopuminen ja luopuminen ei ole aina niin kivaa.

 

NOTE TO MYSELF: Mene virran mukana ja hiljenny tuntemaan energia ympärilläsi.

hyvinvointi hyva-olo syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *