Haaveet oman kodin kalusteista

Asumme vuokralla mieheni ja kahden lapsen kanssa. Olemme rakentamassa omaa kotia melko uudelle asuinalueelle. Olen haaveillut omasta kodista barbileikeistä saakka. Miettinyt aiemmin lehtien kuvien ja nykyään pinterestin avulla, millainen omasta kodista tulisi. Suunnitelmat kodin suhteen ovat jo niin pitkällä että keittiö ja muut kalusteet ovat jo valittu. Luin aiemmin paljon muita blogeja, jossa kilpailutettiin kalustetoimittajia ja kirjoittajat kertoivat siitä omia kokemuksiaan. Muiden blogien innoittamana kerron meidän kalustetoimittajien kilpailutuksesta ja valinnasta, johon lopulta päädyimme.

Mukana prosessissa olivat Keittiömaailma, Kvik ja Puustelli. Kvikin kanssa suunnittelimme keittiömme alkuperäisestä L-mallista II-malliseksi. Kvikin suunnittelija oli ammattitaitoinen ja kyseli kovin myös meidän mielipiteitä. Olimme suunnittelemassa ensimmäistä keittiötä, joten joihinkin kysymyksiin oli hankalaa vastata esimerkiksi siihen, valitsemmeko AEG kodinkoneet vai Siemensin. Materiaalivalintoja pohdimme pienten lasten kautta ja kiinnitimme huomiota kestävyyteen ja helppohoitosuuteen. Keittiön väriksi valitsimme mustan ja ovimalli oli tammiviiluovi. Keittiön tasot olivat mustaa laminaattia. Keittiön malli suunniteltiin siten, että toiselle seinustalle sijoitettiin hana ja astinapesukone sekä jääkaappi ja pakastin. Niemekkeseen sijoitettiin puolestaan uuni ja liesi. Liedessä on integroitu liesituuletin. Suunnittelija oli sitä mieltä, että seuraavalla tapaamisella suunnitellaan kodin muut tilat, joten varasimme uuden ajan. Tässä välissä kävimme Keittiömaailmassa. Keittiömaailman suunnittelija kyseli vain meidän mielipiteitä ja esitteli mallikeittiöitä, mutta ei tarjonnut omia vaihtoehtojaan tai miettinyt mielipiteistämme sitä, mikä toimii ja mikä ei,  jota olisimme kovasti kaivannut. Hänelle kerroimme suoraan, millaiseen keittiösuunnitelmaan päädyimme Kvikissä ja kysyimme tarjousta sillä perusteella. Tarjous oli kalliimpi, mitä Kvikillä ja jätimme Keittiömaailman ulos vaihtoehdosta. Ehdotin vielä että jos kuitenkin ottaisimme yhteyttä Puustelliin. Mieheni meni aloitustapaamiseen yksin ja minä olin lasten kanssa. Hän tuli tapaamisesta oikein tyytyväisen oloisena. Suunnittelukäynnillä oli käyty keittiön lisäksi kodin muutkin tilat jo läpi.

Kvikissä toisella käynnillä suunnittelimme muut tilat oikeastaan vain mieheni ja minun toiveidemme perusteella. Tämän jälkeen samana päivänä menimme Puustelliin ja suunnittelija kertoi että oli tehnyt vielä muutoksia kodinhoitohuoneeseen. Keittiö oli samankaltainen kun Kvikillä, mutta kodinkoneet olivat kaikki Siemensin, koska suunnittelija perusteli että merkki on yhtä hyvä mutta halvempi kuin AEG. Näki että suunnittelija oli nähnyt kovasti vaivaa eteisen ja khh:n suunnittelussa ja kysyi vielä että voiko alakerran vessan ja yläkerran khh:n ikkunoiden paikkaa vaihtaa. Khh:n ikkunan muuttaminen ja vesipisteiden vaihtaminen ei tullut Kvikin suunnittelijalle edes mieleen. Puustellin suunnittelija muodosti oikein toimivan kokonaisuuden ja mietimme vielä värimaailmankin yhdessä, jossa musta on päävärinä. Ovissa ei jää sormenjäljet näkyviin ja laminaattitasot ovat helppo pitää puhtaana. Puustellin tarjous oli vielä monta tuhatta euroa halvempi ja todella toimivannäköinen joten päädyimme Puustelliin. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *