Joulunvietto

Joulunvietosta on monia mielipiteitä. Jotkut haluavat viettää joulua rauhassa omassa kodissaan, toiset taas reissaavat sukulaisten ja ystävien luokse. Me kuulumme jälkimmäiseen. Rakastan sitä että joulu kokoaa läheiset ihmiset yhteen, nautitaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Kuten mieheni kanssa puhuimme, niin arki on kuitenkin paljolti sitä kotona olemista ja oman perheen kesken vietettyä aikaa, joten jouluna on ihanaa saada olla sukulaisten ympäröimänä. Asumme vähän kauempana lastemme isovanhemmista,  tädeistä ja sedistä joten näemme heitä muutenkin vain jokunen viikonloppu kuukaudessa. 

 

Meillä on pidempi joululoma edessä kun mieheni on saanut töistä vapaaksi joulun välipäivätkin. Teemme pienen laivareissun ja muuten vietämme joulua pidempään sukulaisten luona. Monella ystävistäni ei ole vielä joulusuunnitelmat selvillä, mutta heillä kenellä on lapsia, on jo mietitty kaikki etukäteen, samoin kuin meilläkin. Lasten kanssa on varmaan helpompaan kun suunnitelmat ovat selvillä jo hyvissä ajoin.

 

Koko joulunvieton lisäksi jouluaaton ohjelma herättää usein keskustelua. Lapsuuden perheelläni ja mieheni lapsuudenperheellä on ollut aika samanlainen kaava viettää jouluaattoa, mutta pieniä eroja löytyi.  Esimerkiksi heillä on menty aamusaunaan, kun meillä taas saunaan on menty juuri ennen ruokailua eli iltapäivällä. Sen jälkeen olemme pukeutuneet vähän juhlavammin joulupöytään. (Tämä pukeutuminen on ollut ihan sanaton sopimus) Miehen perheessä taas on jatkettu ihan perus arkivaatteissa. Pukeutumiseni herättikin hauskaa keskustelua kun ensimmäistä kertaa vietin jouluaattoa mieheni vanhempien ja sisarusten kanssa. Yllättävää kyllä, hekin nykyään pukeutuvat usein joulupöytään paremmin. 

 

Olisi mukava kuulla teidän muiden joulunvietosta?

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *