Uuniomenahillo
Uuniomenahillo
Tein ihanaa uuniomenahilloa, tämän helpommaksi ei mielestäni voi hillon tekeminen mennä. Keräsin omenoita varmaan reilun kilon, poistin siemenkodat ja lohkoin ne uunivuokaan. Ei siis tarvitse kuoria.
Päälle ripottelin sokeria, kanelia ja vähän sitruunamehua. Uuniin 175 astetta, noin 1–1,5 h, niin kauan kunnes omenat ovat kunnolla pehmenneet. Sen jälkeen surautin sileäksi sauvasekoittimella. Olisin laittanut hilloon fariini-tai ruokosokeria, mutta ne oivat päässeet loppumaan. Hilloon olisi voinut käyttää myös hillosokeria, mutta tavallinen sokeri toimi hyvin, sitruuna ei myöskään ole pakollinen.
Hillosta tuli ihanan täyteläisen, vähän karamellimaisen makuista. Itse jätin hillon vähän kirpeäksi (en laittanut paljoa sokeria). Tätä aion tehdä lisää, toimisi varmasti ihanasti täytekakkujen moussetäytteenä kinuskin kaverina. Illalla testasimme hilloa vohveleiden kaverina. Punakuorisista omenoista tuli kaikenlisäksi ihanan väristä hilloa.