Vapaapäivät maalla

Näin viikonlopun kynnyksellä ajattelin kertoa miten vapaapäivät kuluvat täällä syrjemmässä. Aiemmin kerroinkin että aikaa tulee aika paljon vietettyä keskenään päivisin kahden koiran kanssa, kun vapaapäivät on suurimmaksi osaksi viikolla eikä viikonloppuna.

Pääosin vapaapäivät käytän hyödyksi liikkumalla, mutta tietysti arkeen kuuluu perus kotihommatkin.

Tämmöinen siivoushullu joskus odottaa vapaapäivää että pääsee kunnolla siivoamaan ja järjestelemään. 😅

Liikuntamahdollisuuksia on monia, vaikka lähin sali ei ole ihan nurkan takana. Esimerkiksi tässä vähän aikaa sitten halusin juoksemaan kun oli hyvä ilma, mutta liian kuuma ottaa Jekku-koiraa mukaan. Kumpikaan koirista ei suostunut sisälle lähtemään, ilmeisesti arvasivat että olen lähdössä jonnekkin. Niinpä tein muutoksen suunnitelmaan ja mittailin pihasta lähtevän metsäautotien pituutta. Ajattelin että saahan sitä muutaman kilometrin tässäkin juoksemalla edestakaisin ja koirat saa pötkötellä ulkona. Rupesin juoksemaan mutta kumpikin koira halusi lähteä mukaan. Se siitä lepäämisestä kuumalla ilmalla.

Jopa Kaapo joka on yleensä pakotettava kävelyllekkin, juoksi yhteensä ainakin kilometrin edestakaisin. 😂

Eri vuoden aikoihin on monia mahdollisuuksia. Tänä keväänä ja kesänä olen uskaltautunut enemmän liikkumaan yksin täällä kauempanakin, minulla on maailman huonoin suuntavaisto ja muisti vaikka toinen selittäisi sata kertaa mistä pääsee mihinkin. Se tuo epävarmuutta ja vie aikaa että luottaa itseensä sen verran että lähtee seikkailemaan itsekseen.

Lyhyen automatkan päässä on myös kauniita paikkoja. ❤️
Viime talvena hommasin lumikengät ja tulee varmasti käyttöön ensi talvenakin. 👍🏻 Oikeasti tämä kuva on otettu videosta kun yritin kuvata hienoa videota mutta keskityin siihen liikaa ja kompastuin. Sen jälkeen päätin keskittyä olennaiseen.
Lenkit näiden kavereiden kanssa kuuluu melkeinpä jokaiseen vapaapäivään.
Keväämmällä tutun lenkkitien voi vaihtaa peltoihin, jännää miten eri näkökulmasta sieltä näkee paikat.

Kun lumet ovat alkaneet sulamaan, pääsee jo lähelle luontopoluille kiertelemään.

Täällä liikkuessa on parasta se, että ihmisiin törmää hyvin pienellä todennäköisyydellä. Sellainen asia on vain plussaa tällaiselle ihmiselle joka viihtyy välillä hyvinkin paljon itsekseen.

Pelkkä lenkkeily käy pidemmän päälle tylsäksi, on yksipuolista, eikä kelikään aina suosi. Treenailen kotona 4-5 kertaa viikossa. Kotiin voi hommata painot ja muut tarvittavat välineet, valmennuksia saa halutessaan ostettua.

Kotitreeneistä joko tykkää tai ei tykkää, itse kuulun niihin jotka tykkää. Yhtälailla voi kehittyä ja saada tuloksia aikaan myös kotona kun muistaa kehittyessään nostaa painoja.

Loppu talvesta palauttelin muistiin juoksemista. Ainakin sai omassa tahdissa harjotella tyhjillä teillä täällä. 😄

Keväällä/kesällä lenkit juosten tai kävellen, itsekseen tai koiran kanssa.

Aluksi kävin usein itsekseen juoksemassa koska olkapää kipeytyi koiran kanssa juostessa, kun käsi ei saanut olla vapaana. Keväällä hommattiin juoksuvyö ja Jekkukin pääsee mukaan juoksemaan.

Pyörälenkeille kun pääsee keväällä, se on parasta. 😍 Maisema vaihtuu nopeammin ja reittejä on kiva vaihdella.

Kesän tullen ja ilmojen lämmetessä, kotitreenit voi tehdä ulkona! ☀️ On ihanaa olla samalla raittiissa ilmassa ja saada rusketustakin. Ohikulkijoita ei juurikaan ole, pari naapuria saattaa ohi ajaa.

Huonosta suuntavaistosta huolimatta ei onneksi vielä suurempia ongelmia ole täällä liikkuessa tullut. Joskus mielikuvitus alkaa käydä vähän ylikierroksilla kun koiran kanssa kahdestaan liikkuu ja tietää että lähistöllä on susia.

Lisäksi marjoja ja sieniä tulee tulee kerättyä, samalla tietysti maisemia paljon kuvattua.

Joskus saattaa innostua lähtemään miehen mukaan metsälle seuraksi, ainakin kahvia juomaan. 😄

Pihan vieressä olevan pellon laidalla meillä on laavu, sinne voi myös mennä viettämään aikaa tulen äärelle. ❤️

Aikalailla näin täällä minun aika vapaapäivinä ja iltoina kuluu, enkä voisi olla tyytyväisempi. 😊

Vapaapäivien jälkeen on oikeasti levännyt olo, kaksi päivääkin tuntuu jo pienelle lomalle kun on täällä elellyt omassa kuplassa. Aina ei edes muista mikä työvuoro on vapaiden jälkeen, niitä asioita ei tule ollenkaan mietyttyä vapaalla.

Ensi postauksessa esittelen miten yksi makuuhuone muutettiin ruokailuhuoneeksi. 🌸

hyvinvointi terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *