Maalla asumisen hyvät puolet

Jätin otsikkoon laittamatta huonot puolet, koska en koe sellaisia olevan asuessani maalla. Vaikka kylälle on lähes 30 km matkaa ja työmatkakin on päivittäin edestakaisin lähes 90 km.

Se, että saa olla omassa rauhassa, tehdä omia juttuja ja vaikka pihahommia yömyöhälle asti ketään häiritsemättä on parasta. Ja maisemaa jonka näkee viimeisenä illalla nukkumaan mennessä sekä aamulla heti herätessään ikkunasta, ei voita mikään. 😍

Jotenkin vapaapäivinäkin osaa rentoutua ihan eri tavalla. Turhaan ei kehtaa kauppaankaan lähteä ajamaan. Työpäivän jälkeen on ihana ajaa kotiin kaikessa rauhassa ja miettiä matkalla työjutut.

Moni edelleen kauhistelee meidän ratkaisua muuttaa tänne ”korpeen”. 😄 Uskallan väittää sen ratkaisun olevan yksi parhaimpia elämässä tähän asti. Lähihoitajana minulla on paljon arkivapaita, se tarkoittaa sitä että vietän paljon aikaa keskenään koirien kanssa.

Jekku on aina innokas lähtemään kaveriksi lenkille.
Kaapo ei niinkään innokas aina lenkille, aurinkoa ottaa sylissä mielellään.
Päivä on ihana aloittaa aamupalalla ulkona jos on hyvä ilma. 😍
Vapaapäivien ajankuluksi voi vaikka pestä ulkona matot.

Ei sitä turhaan sanota että maalla sielu lepää, kyllä se paikkaansa pitää. On helpompi hengittää, asioita tulee mietittyä paljon ja ihan eri tavalla. Tavallaan huolet ei tunnu niin suurilta, arvostaa tätä ympärillä olevaa luontoa ja kaikkia mahdollisuuksia mitä voi tehdä ihan kodin nurkilla.

Joskus halutessaan vaihtelua arki iltoihin, voi käydä päivällisen tekemässä viereisellä luontopolun kodalla.
Kaikki ainekset kuvissa on itse kerätty ja hankittu luonnosta. Perunat omasta pellosta, kyyhkyt viereisestä metsästä ja kantarellit ihan läheltä myös. 😊

Mutta jos ihan pakko on jotakin huonoa keksiä, itselle talvi on hankalaa aikaa pimeyden takia joka väsyttää hirmuisesti. Silloinhan sitä nukkuisi mielellään pidempään kuin nousisi klo 05:20 aamupuuron tekoon, eikä ikkunastakaan näy nättiä maisemaa vaan pilkkopimeää. 😄

Ja toki aina on huomioitava sää, talvella saa välillä varata enemmän aikaa matkaan. Onneksi pystyy valitsemaan kahden reitin välillä aina sään mukaan, toinen on hiekkatietä ja toinen asfalttia.

Ensi postauksessa kerron miten minun vapaapäivät kuluu täällä kaukana kaikesta. 🤭

hyvinvointi mieli hyva-olo terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *