Klassikolla liikkeelle
Hei vaan, sinä!
Olen joskus aiemmin pitänyt täällä Lilyssä blogia, josta nappasin poistohetkellä talteen yhden lempiresepteistäni uudelleen jaettavaksi. Tämä ruoka on helppo tehdä gluteenittomana ja vegaanisenakin: pastaksi gluteeniton versio ja vuohenjuusto pois. Juuston voi toki halutessaan korvata tofulla, jos mielii.
Ilman vuohenjuustoa annokselle ei tule hintaa juur lainkka, mikä tuskin haittaa ketään. Tämän lemppariruokani myötä tervetuloa lukemaan Arkiruokablogia!
Punajuuripasta (kaksi isoa annosta)
1 sipuli
4-5 raakaa punajuurta
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa (tai sokeria/vaahterasiirapia/muuta vegaanista maun mukaan)
loraus balsamiviinietikkaa
2 dl kermaa (kuohukerma, kaurakerma, soijakerma – valitse lempparisi)
mustapippuria
timjamia
suolaa
Lisäksi vuohenjuustoa ja mitä hyvänsä pastaa, esimerkiksi kikhernepastaa
(Jos kikhernepasta ei ole vielä tuttu, suosittelen lämmöllä tutustumaan: http://www.palmusto.com)
Tee näin:
Kuori ja raasta punajuuret ja pilko sipuli pieneksi. Kumoa sipulit kuumennettuun oliiviöljytilkkaan ja kuullota muutama minuutti. Laita tässä välissä pastavesi kiehumaan. Lisää punajuuriraaste paistinpannulle ja hämmentele rauhassa muutaman minuutin ajan, jotta enin neste haihtuu. Lisää timjami, mustapippuri, balsamiviinietikka ja hunaja. Sekoita ja anna olla hetken aikaa. Heitä mukaan kerma ja suolahyppysellinen, laske lämpö vaikka kakkoselle ja anna muhia.
Keitä pasta ohjeen mukaan.
Pastan keittyessä paista vuohenjuustosta leikattuja kiekkoja pienessä öljymäärässä paistinpannulla. Kun kiekot ovat saaneet hiukan väriä, käännä, laita levy pois päältä ja anna kiekkojen toisen puolen paistua jälkilämmöllä.
Kokoa lautaselle pastaa, punajuurikastiketta ja vuohenjuustoa. Annoksen voi viimeistellä hunajalorauksella ja tuoreella timjamilla, jolloin se passaa vähän paremmillekin illallisille päätähdeksi. Hyvää ruokahalua!