Tomaattinen kasviskastike

Tein tänään ison satsin tomaattipohjaista kasviskastiketta, joka on arkiruokien aatelia: helppo, halpa ja terveellinen. Kylkeen keitin pastaa, mutta kastike sopii myös riisin kaveriksi. Annoksesta riittää neljälle, itse pakastan kolme annosta myöhempään. Tällä hetkellä meillä on niin lämmin asunto, että laittaisin kernaasti pastakastikkeen lisäksi itsenikin pakkaseen hetkeksi viilentymään.

markus-spiske-652516-unsplash.jpg

Tomaattinen pastakastike (neljälle)

1 rkl oliiviöljyä
kaksi sipulia
porkkana
puolikas paprika
puolikas pieni kesäkurpitsa

purkki kidneypapuja huuhdeltuna

500 g tomaattimurskaa
2 dl (kaura)ruokakermaa

1 tl (kookos)sokeria
0,5 tl suolaa
pippuria, cayennepippuria, chiliä, korianteria, garam masalaa
(turaus ketsuppia)

Tee näin:
Pilko kasvikset melko tasakokoisiksi paloiksi tai kuten tykkäät. Kuullota sipulia muutama minuutti oliiviöljyssä ja lisää muut kasvikset pannulle. Paista käännellen muutama minuutti.

Lisää tomaattimurska ja tilkka vettä (itse huuhtaisin tomaattimurskakartongin ja kaadoin huuhteluvedet pannulle). Sekoita joukkoon sokeri, suola, pippuri ja haluamasi mausteet. Anna muhia kunnes kasvikset ovat pääosin pehmenneet, lisää kidneypavut ja kerma. Anna kastikkeen kuplia liedellä vielä joitakin minuutteja.

Tarjoile pastan, ketsupin ja esimerkiksi fetan tai ravintohiivahiutaleiden kanssa.

Ihanaa arki-iltaa!

Koti Ruoka ja juoma