Leivälle: Tonnikalatahna

Kirjoittelin alkuviikosta ensimmäisestä bageleiden leivontakerrasta. Tuolloin sain kysymyksen täytteenä olleen tonnikalatahnan reseptistä, joten tässäpä se vielä tarkempien kuvien kera 🙂

tonnikalatahna3.jpg

Tonnikalatahna

2 prk (2 x 100 g) Creme Bonjour -tuorejuustoa (omissa testailuissa vakiintuneet maut mustapippuri ja tilli, ruohosipuli)
1 prk tonnikalaa vedessä
n. 1 keskikokoinen punasipuli silputtuna
n. 2 tl kapriksia pienittynä
n. 3 rkl tuoretta tilliä silputtuna
mustapippuria makusi mukaan

Yhdistä kulhoon tuorejuustot ja notkista niitä hieman. Valuta tonnikalasta nestettä pois ja lisää se juustojen sekaan. Silppua punasipuli, kaprikset ja tuore tilli ja lisää ne tahnaan. Sekoita ja mausta mustapippurilla, tarkista ja hienosäädä maku. Anna maustua kylmässä ainakin hetken aikaa ennen tarjoilua – maulle tekeytyminen on vain hyväksi.

Tahnaa olemme maistelleet vuosien saatossa erilaisten leipien, eväspatongin ja hapankorppujen (oma suosikkini) täytteenä. Mm. viime vapun piknikeväissä tahna pääsi ohuiden patonkiviipaleiden päälle. Paprikapaloilla ja kapriksilla kruunattuna niistä tuli oikein maistuvia suupaloja.

tonnikalatahna1.jpg
Tonnikalatahnaa ohraleivän (Hiltusen rieska -niminen leipä, jota saa ainakin Kuopion seudulla) sekä ruisleivän päällä

Yksinkertaiseen ja monikäyttöiseen leivänpäälliseen vähän Bruno Marsin rentoa meininkiä, The Lazy Song:

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.