Herkkupasta halloumista ja kasviksista
Reissusta palatessa joutuu aina pohdiskelemaan, mitä aineksia kaapista jo löytyy ja mitäs mahantäytettä niistä lähtisi rakentamaan. Näin sateisena sunnuntaina kaapeista kaivettiin ensin pastaa ja halloumia. Inspiraatio tälle pastalle löytyi Foodie-palvelusta ja Pasta Romasta.
Herkkupasta halloumista ja kasviksista
4 hlölle
250 g pastaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
20 kpl kalamata-oliiveja
1 keskikokoinen munakoiso
250 g (1 pkt) halloumijuustoa
n. 400 g (1 pkt) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
4 rkl Extra Vergine -oliiviöljyä
0,5 tl mustapippuria
ripaus yrttisuolaa (Herbamare) tarvittaessa
juustoraastetta annosten viimeistelyyn
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista kastike:
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Puolita kalamata-oliivit ja poista niistä kivet. Huuhtele munakoiso ja poista kannat. Paloittele munakoiso n. 1 cm x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi halloumijuusto.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota siinä sipuli, valkosipuli ja munakoisokuutiot niin, että ne saavat hieman väriä. Siirrä seos pannulta esim. lautaselle odottamaan halloumien paiston ajaksi.
Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä sekä halloumikuutiot. Paista hetken aikaa, kunnes juustot saavat kaunista väriä. Lisää sipuli-munakoisoseos takaisin pannulle ja sekoita halloumien kanssa.
Lisää pannulle tomaattimurska ja oliivit. Sekoita ja keitä kastiketta muutama minuutti. Mausta kastike mustapippurilla ja tarvittaessa yrttisuolalla (oliivit ja halloumi jo aika suolaisia), tarkista maku.
Sekoita kasviskastike pastan joukkoon ja tarjoile. Annosten päälle voi lisätä parmesan- tai muuta juustoraastetta.
Maukas pasta sopii yhteen sadeilman ja nostalgian kanssa – Singin’ in the Rain, kuten Gene Kelly asian ilmaisee :)