Raparperiruuduilla aurinko takaisin
Jos raparperi ja tosca-tyyppinen makea houkuttavat, kannattaa testata näitä meheviä ruutuja. Resepti on alunperin bongattu testiin MeNaiset-lehdestä 16.6.2011 (ei löytynyt heidän nettiresepteistään).
10 annosta (uunivuoallinen)
Valmistusaika 50 minuuttia
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
5 dl tuoretta raparperia pilkottuna
Kuorrutus:
75 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
0,5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 1,5 l) leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne maidon ja sulatetun rasvan kanssa munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan.
Siivoa raparperit (multa, paksumpi kuori). Leikkaa raparperinvarret noin sentin paloiksi ja levitä ne taikinalle. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes se on lähes kypsä.
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia ja anna hieman jäähtyä.
Leikkaa ruuduiksi ja tarjoile – tai ota mukaan vaikka evääksi.
Tarjoillaan tällä kertaa The Beatlesin Here Comes The Sunin tahtiin :)