Maistuu kesältä: Loma, raparperi ja kookos
Vihdoin se on taas täällä – l-o-m-a! Aurinko saa siis paistaa ja kesä maistua kaikin tavoin 🙂
Juhannuksen aikoihin iskenyt flunssa ja töiden paketointi verottivat kuluneella viikolla voimia aika lailla, mutta nyt alkaa taas jaksaa. Kaapista yhä löytyneiden raparpereiden hyödyntämiseksi lähti reseptikätköistä testiin raparperi-kookospiirakan ohje (alun perin Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteessä 6/08, löytyy myös täältä).
Omassa versiossa korvasin kaurahiutaleet neljän viljan hiutaleilla, ja raparpereiden sekä kanelin määrät arvioin periaatteella ”tarpeeksi”.
Raparperi-kookospiirakka
Murotaikinapohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
noin 500 g raparperinvarsia (sen verran että riittää hyvin joka puolelle)
2 tl perunajauhoja
0,75 dl sokeria
noin 2 tl kanelia
Päällys
100 g pehmeää voita
1 dl neljän viljan hiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi.
Sekoita pohjan jauhot ja leivinjauhe keskenään, voitele piirakkavuoka. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun vuokaan.
Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään ja kääntele raparperinpalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä se raparperipalojen päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Raparperi on hyvä yhdistää maitotuotteeseen, eli piirakan kanssa maistuu vaikka maitolasillinen, vaniljakastike, vaniljajäätelö tms.
Ennen uunia:
Uunista tulon jälkeen:
Loman alun soundtrackiksi rento Weezer – Island in the sun: