Rooma

Kahdeskymmenesneljäs valtio, matkakohde Italian Rooma. Ihana kohde muutaman päivän kaupunkilomalle ja irtiotto kylmästä Suomesta, lämpötila oli päivittäin jo 20 asteen paikkeilla.
Hyvät kävelykengät kannattaa Roomassa, koska kävellen tulee nähtyä eniten paikkoja, kolmen päivän aikana kilometrejä kertyi helposti yli viisikymmentä. Nähtävyyksistä Colosseumiin kannattaa mennä sisälle oppaan mukana, kohtuullisella maksulla säästyi kolmen tunnin jonotukselta. Muita nähtävyyksiä Forum romanum, Vittorio Emanuele II:n muistomerkki, Pantheonin temppeli, Fontana di trevi, Espanjalaiset portaat ja riemukaari kävimme katsomassa ulkoapäin. Vatikaanissa Pietarin kirkkoon ja Sikstuksen kappeliin olisi ollut ilmainen pääsy, mutta jonot olivat kolmen tunnin luokkaa, joten tyydyimme kiertämään ne ulkopuolelta.

Keliakia tuo yleensä omat haasteensa matkailuun, mutta löysimme jokaisena päivänä ravintolan, jossa gluteeniton ruokavalio ymmärrettiin täysin ja kaikki pastat ja pizzat sai myös gluteenittomina.Ruokajuomaksi kannattaa ja pitääkin ehdottomasti valita viiniä ja jälkkäriksi jäätelöä.

Vaateliikkeet sijoittuvat aika pitkälti yhden pidemmän kadun varrelle, mikä teki ostosten tekemisestä miellyttävää, vaatekauppoja ei tarvinnut lähteä etsimään kauempaa. Rantalomia rakastavalle Rooma oli positiivinen yllätys!

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *