Maailman mehukkaimmat hedelmät löytyvät Dominikaanisesta

fruits.jpg

 

Olen popsinut hedelmiä aina reissuillani enemmän kuin laki sallii, ne kun ovat monissa kaukomaissa parasta ruokaa mitä sielu kaipaa. Tuoreet mangot, papaijat ja passiohedelmät ovat Suomessa kalliita luksustuotteita, kun taas esimerkiksi Indonesiassa rikkaat eivät syö avokadoja, koska se on köyhien ruokaa. Indoissa KFC ja muut ankeusmestat nauttivat (vielä) suuresta arvostuksesta eikä kellekään tule mieleen kyseinalaistaa lasten ruokailutottumuksia ja alati kasvavaa lihavuusongelmaa.

Mutta takaisi hedelmiin. Vaikka tuoreet hedelmät ovat Indonesiassa aivan huippuhyviä, jäävät ne silti kakkosiksi Dominikaanisten hedelmien mehukkuudelle. En ole koskaan eläissäni syönyt yhtä hyvää ja suussasulavaa papaijaa, passiohedelmiä menee tusina päivässä ja mangot sekä avokadot kuuluvat ehdottomasti jokapäiväiseen ruokavalioon. Ja ne ovat halvinta ruokaa, mitä täältä saa! Iso kokonainen papaija maksaa länkkärille noin 0,80 e, eurolla saa kaksi valtavaa avokadoa (siis kokoa mun pää). 12 suurta keltaista passiohedelmää maksaa noin 1,5e.

Vegaanin ruokavaliolla kelpaa herkutella ja tajusin eilen, etten ole kahta mehujäätä lukuun ottamatta syönyt valkoista sokeria lainkaan koko kuukauden aikana! Siis sen kuukauden mitä olen nyt täällä ollut, Suomessa sorrun aina irtokarkkien äärellä. Eli uskohan pois, hedelmillä voi helposti lannistaa sokerihimon, ainakin näin maukkailla hedelmillä.

Missä sinä olet maistanut elämäsi maukkainta hedelmää?

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.