Ihanaa Beancurdia, oletko maistanut?

bean_curd.jpg

Vaikka Singaporesta voi olla montaa mieltä, niin yksi asia on varma: se on kasvissyöjän paratiisi.

Lilyn ihanista ruoka- ja elämäntapapalstoista (muun muassa HaLo ja Shake before use) innostuneena päätin postata minäkin jotain ruoka-aiheista.

Kuinka suomentaisin sanan beancurd? Kyseessä on kuitenkin soijapavuista tehty erittäin pehmeä tofu, jonka koostumus on kuin japanilaisessa silken tofussa ja jota syödään kuin meillä kaurapuuroa. Joukkoon on lurautettu hieman siirappia ja ruoka nautitaan lämpimänä. Eli toimii erityisen hyvin aamiaisena tai vaikkapa välipalana.

Beancurdia myydään monessa paikassa Singaporessa, mutta itse ostan sen lähes aina Mr. Bean –nimisestä kulmaravintolasta, josta saa erilaisia soijatuotteita mukaanvietäväksi. Soijamaitoa, erilaisia kahveja ja frappeja, soijajäätelöä (miltä kuulostaisi esimerkiksi green tea soya ice cream?), soijasmoothieta eri hedelmillä tai vaikka sellerillä, beancurdeja maustettuna esimerkiksi inkiväärillä tai mantelilla sekä monia muita ihmeellisiä take away –tuotteita. Katsasta tuotevalikoima täältä.

Beancurdissa on hurjasti proteiinia ja se on hyvin maukasta mutta kuitenkin aika mietoa sekä tuntuu ihanalta suussa. Vein sitä kerran flunssaa ja kuumetta potevalle kaverilleni ja pehmeä, hieman makea tofu oli ainut asia, mitä poloinen pystyi siinä hetkessä syömään.

 

Saako tätä herkkua Suomesta?

Tai

Osaistko sinä kertoa, kuinka beancurdia voisi tehdä itse?

 

Nyt…

…rakastan

1. Lilyn ruokapalstoja

2. Kesää (poltin nenäni eilen veneellä, auts)

3. Dive Master Traineeta, jotka ovat aina niin hauskaa seuraa

 

…en rakasta

1. Kaikkien Suomifestareiden missausta

2. Kissojen rotta-, hiiri- ja liskolahjoja sängyssä

3. Reissumies-tuliaisten loppumista

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.