Älä pelkää pöpöjä

Auringonpolttamat

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen matkustanut Ruotsiin, Viroon, Tanskaan, Saksaan, Tsekin tasavaltaan, Itävaltaan, Italiaan, Espanjaan, Ranskaan, Monacoon, Belgiaan, Hollantiin, Luxenburgiin, Englantiin, Singaporeen, Malesiaan, Thaimaahan, Vietnamiin, Costa Ricaan, Nigaraguaan, Hondurasiin, Guatemalaan, Meksikoon, Kuubaan, Kiinaan, Macaoon, Indonesiaan ja Etelä-Afrikkaan.

Kaksi kertaa olen matkoillani sairastunut ruokamyrkytykseen. Ensimmäisellä kerralla olin Meksikossa vuonna 2008 Cozumelin sukellussaarella viiden tähden all inclusive -hotellissa sesongin ulkopuolella. Onneksi oli manklatut lakanat ja puhdas porsliini missä viettää lomapäiviä.

Nyt sitten sairastuin toisen kerran. Ja täytyy todeta että kai oli jo aikakin. Jälleen ruoka oli pilaantunutta tasokkaassa ravintolassa, kalliissa resortissa, sesongin ulkopuolella. Muuten en olisi sinne mennytkään, mutta kyseessä on työpaikkani.

 

Kun makasin viisi päivää potilaana pedissäni totesin kaksi asiaa:

1. Matkustaessa tai yleensäkin ulkomailla kannattaa aina syödä ruokansa siellä, missä paikallisetkin syövät. Tämä pätee ihan samalla lailla Pariisin kaduilla kuin Nigaraguan Ometepe-tulivuorisaarella. Raaka-aineiden vaihtuvuus on taattu, kalat ja kasvikset eivät ole muhineet päivätolkulla kylmälaukuissa ja näin ruokamyrkytyksen riski on huomattavasti pienempi. 

Ja bonuksena on tietty se juttu, että kohdemaassa tulee maistettua aitoa paikallista ruokaa eikä jonkun ravintoloitsijan povauksia siitä, mitä turisti haluaa syödä. Itse olen syönyt välillä mitä kurjemmissa kulmakuppiloissa, ja kuten mainittua, ongelmia ei ole ollut. Toki tarkastan aina etukäteen silmämääräisesti miltä paikka vaikuttaa, tervettä järkeä saa käyttää mutta yliherkkä ei reissuilla kannata olla.

2. Maailmassa on paljon hyviä tv-sarjoja, joiden katsomiseen en ole aikaisemmin löytänyt aikaa. Muun muassa uusi tuttavuus Breaking Bad on aivan hulvattoman loistavavaa tv-viihdettä, jossa päähenkilö on kerrankin jotain aivan muuta kuin sankarit yleensä olevat. Ällöttävä maaimanpelastaja-lääkäri Jack Shephard ja ihana maailmanpalastaja-agentti Jack Bauer saavat tästä viisikymppisestä Herra White -luuserista kovan vastuksen. Myös polygamisesta perheestä kertova Big Love vaikutti lupaavalta ja ensimmäistä kertaa löysin vihdoin sen hetken, kun aloin katsoa Sopranos-sarjaa alusta saakka. 

Ja okei. Myönnettäköön, että katsoin myös yhden tuotantokaudellisen Kumman kaata. 

 

Mitä muita hyviä sarjoja suosittelisit? 

Kuva bakteerista täältä.

 

Kommentit

MariaR

Very much agree! Ruuasta puheen ollen, kavin vihdoin Marchessa, kiitos vinkista! Kokeilin Vivo Cityn versiota, kun se on lahella tyopaikkaa ja menen kylla uudestaankin. Teknoparkin foodcourt alkaa olla nahty.

Jaan odottamaan, jos saat hyvia sarjavinkkeja. :) Katsoin asken Entouragen finaalin ja sita jaan kylla kaipaamaan (vaikka herasinkin tykkaamaan siita vasta viime tipassa).

Sini-Tuuli
Tuulahduksia

Oletpa ehtinyt maailmaa kiertää! Voi kun itse pääsisi reissaamaan samalla tavalla!!
Tuo on totta, mitä pohdit ruokamyrkytyksistä, eli ne odottavat varmimmin tasokkaissa ravintoloissa, kuin paikallisten suosimissa ruokailupaikoissa. Reissussa kannattaa todella nauttia paikallisesta ruokakulttuurista, ei tietenkään aivan kaikkea ole pakko syödä, mutta maistelee  ja nauttii niiltäosin, kuin uskaltaa!

Mitähän sinulle suosittelisin katsottavaksi....
Tietysti on makuasia, mistä pitää - Sopranos oli huippusarja! -  mutta  tyhjäpäiset C.S.I + muut "Jenkkisarjat" eivät jaksa kiinnostaa samanlaisuutensa vuoksi.
Pidän englantilaisista sarjoista ja huumorista, seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti Emmerdale ja Heardbeat-sarjoja, sekä niin merkillisen huvittavia komediasarjoja, kuin  Little Britan (Pikku-Britannia), Absolutely Fabulous (Todella Upeeta), Last of the summer wine (Vielä virtaa) ja Lady of the house (pokka pitää). Oho - niitähän tulikin aika monta... jospa niistä joku olisi sellainen, mitä jaksaisit katsoa?
Pikaista toipumista ja kohti uusia seikkailuja!
 

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Ne parit ruokamyrkytkset olen saanut juurikin paikoista joissa muut eivät käyneet. Toinen oli perinteinen all inclusive hotellin "erikoisravintola" ja toinen jokin kuppila Karibialla. 

TV-sarjoista suosittelen Secret Diary of a Call Girl. Ensimmäinen tuotantokausi oli melkeinpä softcore pornoa, mutta sitten käsikirjoittajat tsemppasivat. 

KKH (Ei varmistettu)

Hauskat kirjoitukset!

Vai niin kävi, että sinäkin sait ruokamyrkytyksen/bakteerin ko. paikassa. Mielestäni kyllä ruoka oli hyvää, mutta jotain siinä sitten oli... Minulla tauti meni onneksi ohi paikan päällä parissa päivässä (yksi päivä sängyssä ryytyneenä).

Erittäin harvoin, juuri koskaan minäkään en ole saanut moista tautia matkoillani, vaikka olenkin matkustellut suht paljon, en tosin noita määriä, mitä sinä! :)

Paranemisia ja ihanaa Joulun odotusta!

Jemma T
Auringonpolttamat

Heipat kaikille!

MariaR: Hyvä, että tykkäsit Marchesta! Mä söin viimeksi siellä sienillä ja juustolla täytetyn crepeksen ja hyvä oli. Ja se cesar on vaan superhyvä, kastike tehdään tuoreista raaka-aineista nenän edessä ja niin maistuvaa romainesalaattia en ole varmaan eläissäni saanut. Tai sitten se vaan tosiaan maistui niin ihanalta koska edellisestä kerrasta oli niin pitkä aika. Ja se jälkkäripöytä! Aivan ihania piirakoita, leivoksia ja torttuja. Vaikea valinta :)

Ja onko se Entourage siis todellakin noin hyvä? Mulla olis kaikki kaudet katsottavissa mutta jotenkin en parin ekan jakson perusteella ollut kovin vakuuttunut sarjan hyvyydestä. Käännä mun pää!

Sini-Tuuli: Kiitos hyvistä vinkeistä! Brittisarjat kolahtaa kyllä tähänkin likkaan, muutamaa noista olen jonkin verran aikoinaan televisiosta seurannut ja tykännyt. Jotenkin en ole kuitenkaan koskaan osannut niitä hankkia dvd:llä tai muutenkaan, täytyypä tehdä Suomitilaus seuraavalle saapuvalle vieraalle! :)

Vieras mies: Moisesta sarjasta en ole koskaan kuullutkaan mutta kuulostaa hyvin lupaavalta. Pidän mielessä ja hankin kun eteen tulee! Kiitos!

KKH: Ihanaa joulua sinnekin!

MariaR

Söin ihan saman crepen! Ens kerralla kokeilen ceasaria, oli sen verran hyvä myyntipuhe. :)

Suhtauduin aluksi Entourageen aika välinpitämättömästi, lähinnä katsoin jakson sieltä täältä miehen olan yli, mutta pikku hiljaa ihastuin Lloydiin ja jopa Ari Goldiin. Lopulta en olisi millään halunnut sarjan loppuvan. Etenkin kaksi viimeistä kautta oli tosi hyviä. Ne miehet on kaikki symppiksiä ja hyväntahtoisia ja huumori hauskaa, etenkin kaikki Lloydin jutut. :)

Jemma T
Auringonpolttamat

Samaa Entourage-vouhotusta jaksaa tuo miekkonenkin jauhaa. Kai se on pakko jaksaa katsoa muutama jakso lisää ja tehdä päätös sitten. Toki vasta Big Loven ja Breaking Badin jälkeen. ;) Kiitos!

Antaisin nyt mitä vain jos saisin sen cesarin nyt justiinsa. Well, huomenna lähikaupunkiin jouluostoksille ja meinaan niin törsätä jouluruokiin koska meillä on vihdoin sen JÄÄKAAPPI!

Kommentoi