Kajakkireissulle Palaun uskomattomiin maisemiin?

Kajakkireissu Palaun kauniissa maisemissa

Olenkin jo höpissyt Palausta sukelluskohteena, mutta onko ei-sukeltavalla mitään asiaa pienelle Mikronesian saarivaltiolle? 

Jos sukellus ei ole sinun juttusi ja snorklauskin vähän niin ja näin, ei Palau välttämättä ole kaikkein paras lomakohde. Mikäli mieli sinne kuitenkin halajaa, tässä muutamia vinkkejä upeisiin päiväreissuihin:

 

Kajakkireissut 1-7 vrk.

Budjettimatkailija vuokraa kajakin ja kartan ja lähtee laiturista upeisiin maisemiin. Kuuluisat Rock island -saaret ovat aivan vieressä ja maisemista, luolista sekä luonnosta pääsee nauttimaan ilman opastakin. Päivävuokra kahden hengen kajakille on noin USD 50. Enemmän saat toki päiväreissusta irti, jos lähdet järjestetylle kajakkiretkelle, jossa opas neuvoo parhaat reitit, näyttää salaiset laguunit ja lentokoneenhylyt sekä tietenkin parhaat snorklausmestat. Päiväreissu oppaineen noin USD 150.

Palaun upeita maisemia

Itse halusin tehdä pidemmän kajakkireissun Rock island -saarille, olinhan siitä haaveillut jo lähes kuuden vuoden ajan. Muun muassa Planet Blue Sea Kayak Tour järjestää usean päivän kajakointireissuja, mutta niiden hinnat eivät olekaan tarkoitettu sukelluskouluttajan palkkapussin haltijalle vaan ihan joillekin muille. Päivävuokra kajakille ja telttailuvarusteille oli sata dollaria päivältä ja kuljetukset yhteen suuntaan USD 150 per hlö. Haaveilimme koko viikon mittaisesta reissusta autiolta saarelta toiselle kajakoiden, mutta reissu tyssäsi hintaan. Pelkästään kuljetukset olisivat olleet kahdelta USD 600. Ruuat ja juomavedet pitäisi ostaa itse ja kuljettaa koko reissun ajan mukana, jos olisimme halunneet heidän täydentävän muonavarastoamme matkan varrella, olisimme pelkästä kuljetuksesta joutuneet pulittamaan taas sata euroa. Aikamoisia hintoja. Yhteensä kahdelta hengeltä viikon reissu olisi kustantanut lupineen USD 2000 – 2500.

Päädyimme siis tekemään pari päiväreissua ilman opasta ja tykkäsimme kovasti! Suosittelen ehdottomasti kaikille Palaulle suuntaaville.

Palaun kuuluisa meduusajärvi

 

Jelly Fish Lake – Meduusajärvi

Maailman kuuluisin Jelly fish lake sijaitsee Rock island -saarien sydämessä noin 45 minuutin venematkan päässä Kororista. Tavallisesti makeassa järvessä on noin 8 miljoonaa meduusayksilöä, tänä vuonna El nino -ilmiön vuoksi meduusakanta on romahtanut 600 000 yksilöön järjven suolapitoisuuden vuoksi. Vuonna 1998 edellinen yhtä tuhoisa El nino tappoi kaikki meduusat, mutta kanta elpyi kun sateet alkoivat, suolapitoisuus laski ja veden lämpötila laski normaalille tasolle. Saas nähdä miten tänä vuonna käy.

Meduusajärvi on uskomaton! Snorklauskamppeet niskaan, kamera kouraan ja jellyjä etsimään. Ensin näin yhden, sitten toisen ja pian niitä oli satoja. Muut retkeläiset vilkuttivat että täällä on vielä enemmän ja siellä oli tuhansia ja tuhansia. Meduusat eivät polta, mutta silti alkuun niiden kosketus tuntui epämukavalta, ei ehkä ällöttävältä mutta jotenkin niljaisen pelottavalta. Kymmenen minuutin jälkeen jellyihin tottui ja uskaltauduin sukeltelemaan niiden seassa. Mieletön fiilis!

Päiväretki Rock Island -saarille, Palau

 

Päiväreissu Rock island -saarille

Kororissa ei ole rantoja, joten biitsielämää haaveileva joutuu ottamaan paikallisilta operaattoreilta päiväretken korallisaarille, joissa on muutamia valkoisia hiekkarantoja. Päivän voi viettää pulikoiden turkoosissa vedessä, bento-lounaan syöt hienossa laguunissa ja maisemat ovat upeita. Näillä reissuilla on myös mukana 25 kiinalaista, jotka saattavat joitain matkalijoita hieman häiritä…

Kororissa on paljon hyviä ravintoloita sushista intialaiseen, korealaisesta amerikkalaiseen. Paikallinen Red Rooster -olut on erinomaista, noin USD 6 per tuoppi.

 

 

suhteet oma-elama mieli matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *