Trailer park vs. paratiisi

Auringonpolttamat

Joskus sitä tuntee elävänsä todellisessa trooppisessa paratiisissa. Joskus sama paikka tuntuu kuin eläisi trailer parkissa eli asuntovaunualueella, jossa ei olla vain retkeilemässä.

Niin kuin tapana on, listasin kotini hyvät ja huolet puolet tänne Lilyyn. Aloitan huonoista, koska hyviin on kivempi lopettaa.

- Pääsen viidellä askeleella sängystäni  keittiöön, kylpyhuoneeseen tai ulos. Keittiö on eteisessä, makuuhuone olohuoneessa.

- Kaikissa mökkini ikkunoissa ei ole laseja.

- Ovessani ei ole lukkoa.

- Vessaani ei voi vetää.

- Kylpyhuoneen peltikatossa on reikiä ja sivuissa niin isot kolot, että sateisella ja tuulisella säällä wc-tiloissa on paljon puiden lehtiä ja muuta moskaa.

- Kotonani vilisee valtavia hämähäkkejä, torakoita, gekkoja ja tuhatjalkaisia. Tosin vain hetken aikaa ennen kuin kattipaholainen iskee kyntensä.

- Aamulla lattialla on usein viidakkohiiren sisälmykset.

- Sähköä on juuri niin kauan kuin generaattorissa on löpöä. Joten talouskriisit sun muut öljyongelmat vaikuttavat tänne Indojen perukoillekin enemmän kuin tulisi ajatelleeksi. Jos bensan hinta tuplaantuu, meikäläisellä on kuumempi iltapäivänokosia ottaessa.

- Käytännössä syön samoista lautasista kissojeni kanssa.

- Vaatteni pesen muinaista nyrkkipyykki-menetelmää käyttäen.

- Ruokakauppaan on matkaa veneellä ja minibussilla yhteensä yli tunti.

- Minulla on käytännössä vain yksi baari, johon voin mennä. Onneksi muu asiakaskunta ympärillä sentään vaihtuu (vrt. Lähiökuppila trailer parkissa).

Sitten niihin hyviin.

+ Meri on kotioveltani 50 metrin päässä.

+ Maailman yksi rikkaimmista koralliriutoista on kotioveltani 100 metrin päässä.

+ Työmatkani on veneellä nousuveden aikaan seitsemän minuuttia.

+ Kissat saavat juosta koko päivän puutarhassa ja metsässä, välillä käydä kotona hörppäämässä vettä kupista tai vetää päikkärit meidän sängyssä.

+ Siellä ainoassa baarissa on ihmisiä ympäri mailman ja kanta-asiakkaana saan olueni erikoishintaan.

+ Alla oleva kuva on otettu terassiltani. Taustalla siintää meri.

Ja vaikka miinuksia on enemmän kuin plussia niin kyllä täällä on silti hyvä olla. Ja saadaanpahan hyvät naurut trailer park –jutuista. Saa nähdä kuinka kauan ne naurattaa.

Asuntovaunuterveisin

Jemma T

 

Ps. Yhdeksi miinukseksi pitänee vielä lisätä se, että tämän postauksen julkaisemiseen kului viisi tuntia, eli toisin sanoen nettiyhteys ei ole aina kovin hyvä.

 

Kommentit

Anna Karhubear

Hihii, toi kuva veti asuinolosi kyllä paratiisin puolelle. Kiinnostavaa pohdintaa!

Mari
No More Should

Ihana kuva, laita lisää kuvia sun kotisaarelta! Alkoi mietityttää, että miten tuo vessapuoli toimii, onko se niin kuin perinteinen mökkihuussi, jos sitä ei voi vetää? Ikävä! <3 

Jemma T
Auringonpolttamat

 

Hei ihanat!

Vessa ei ole mikään huussi, vaan aika perinteinen vanhanaikainen vessa, jonka pönttö on hieman totuttua pienempi. Pöntön huuhtelu sen  sijaan toteutetaan heittämällä sisuksiin joko ämpärillä tai kauhalla vettä isosta saavista. Eli nappi/vetokahva vain puuttuu. :) Ihan bueno se on, pitäis vaan ostaa uus istuinsuoja, vanha alkaa olla aika kälynen.

Kuvia on kyselty, yritän tehdä postauksen aiheesta mahdollisimman pian! 

Lauri H (Ei varmistettu)

Ei olisi minusta pysyvästi tuollaiseen leirielämään, hyvä jos pari viikkoa onnistuisin pysymään järjissäni. Noh, loppuvuonna tulee koitettua paratiisieräelämän ihmeet minullakin.

Nāiádes
Naiádes

Oih ja voih, olenkohan ihan sekaisin, kun osa miinuspuolistakin oli mielestäni aivan ihastuttavia! Olen lukenut nyt blogiasi muutaman tunnin, löydettyäni sen Lilyn etusivulta. Blogisi on aivan ihana, ja salaa haaveilen jo sukelluskouluttajan urasta ja omasta mökistä meren rannalla!

Jemma T
Auringonpolttamat

Hei uusi seuraaja!

Kiitos ihanista kommenteistasi, sainkin jälleen blogi-inspiraation kivoista sanoistasi :))

Meininki täällä saarella jatkuu näin puolentoista vuoden jälkeen lähes samanlaisena! Vessanpöntön kansikin on vielä sama, hieman nauratti kun lukaisin tekstini uudelleen ja muistelin tuntojani tuona aikana :D Mutta nyrkkipyykistä on päästy eroon ja vessassa komeilee upouusi pesukone! "Full-automatic" lukee laitteessa, mutta meidän pitää laittaa vesi vielä sisään manuaalisesta kauhamenetelmällä, sillä vedenpaine on aika heikko... Ja koneen voi laittaa päälle vain illalla/yöllä, jolloin meillä on sähköt! Mutta pesukone kuitenkin, oi mikä onni <3

Paratiisin ja trailerin välillä palloillaan siis edelleen, mutta tulevaisuudessa siintää oman kodin rakentaminen. Oikeasta keittiöstä haaveilen edelleen. Ja 24/7 sähköstä.

Kommentoi