Pariisi-vinkkejä jakoon?

Aikaisemmin tänään ilmoitin statuksessani, että välipäivien ja uuden vuoden kohde on perheelläni Pariisi. Kyseessä on melkein uppo-outo kaupunki mulle, joten nyt kuulisin mielellään pariisinkävijöiltä vinkkejä! Tämä on vasta toinen käyntini Pariisissa ja tiedän ainoastaan, että rakastan Marais'ia... eli kertokaa kiltit edes, että...

a) ...voinko odottaa näkeväni alennushintoja esim. Célinen tai Balenciagan liikkeissä?

b) ...mistä saa hinta-laatu-suhteeltaan parasta ruokaa?

c) ...mitä en saa missata, vaikka mikä olisi?

Paljon kiitollisia virtuaalihaleja ummikolta wannabe-pariisittarelta jokaisesta vastauksesta!

------

I'm flying to Paris in a few weeks with my family. Please tell me, where to go! This is my second time in Paris, and all I know is that I love Marais :)

kuvat: minä, celine.com

Kommentit

laurafree
Laura loves

Palais de Tokyo ei koskaan petä.

cristal

Hei, käy tsekkaamassa concept store- Merci..sieltä löytyy kaikenlaista kivaa mm. vaatteita, sisustus tuotteita, ihana kahvila, ravintola jne.http://www.merci-merci.com/

hanna kovanen

Tuossa on jotain perusjuttuja, joita kirjottelin muutama kuukausi takaperin: http://www.rantapallo.fi/waitforthecreme/2011/09/19/omaan-kokemukseen-pohjautuvia-vinkkeja-pariisiin/ 

Lizard Lounge Marais'n alueella on todella kiva paikka mennä parille drinkille... Ja 6. kaupunginosa oli kivaa aluetta. 

Aune (Ei varmistettu)

Olin lokakuussa Pariisissa ja ostin juuri Balenciagan ja Celinen laukut. Alennuksiin en kyllä usko ainakaan it bagien kanssa

pariisi-vierailija (Ei varmistettu)

kysy laura de lille-lauralta!

emmi1234 (Ei varmistettu)

en ole itse koskaan käynyt, mutta toivon joskus pääseväni koluamaan kaupunkia ihan kunnolla!

yummy.indiedays.com -osoitteesta löytyvän blogin kirjoittaja Jenni suositteli omissa postauksissaan paria kohdetta, jotka kirjasin vaan itselleni muistiin, eli:

sisustukseen keskittyvä kauppa merci (111 boulevard Beaumarchais, 75003 Paris) joka ainakin nettisivujensa perusteella hurmasi minut täysin.

konditoria la maison stohrer (51 rue montorgueil, 75002 paris). näen vieläkin päiväunia niistä leivoksista...

jos päädyt kumpaankaan, niin kerro multa terveisiä ennenkuin pääsen itse paikanpäälle :) kivaa matkaa!

Linnea (Ei varmistettu)

Ladurée Champs-Élyséella!

Night at Vogue (Ei varmistettu)

Itse suosittelen ihan vaan kävelyä pitkin seinen rantaa ja kaupunkia ylipäänsä. Perus nähtävyydet kuten Notre Dame ja Sacre Coeur ja sen puisto myös suositeltavia (sieltä näkee koko pariisin!)

www.nightatvogue.com

(Ei varmistettu)

Kävin Pariisissa viime tammikuussa. Ruoka oli joka puolella hyvää, hinta siihen nähden myös. Notre Dame kannattaa käydä katsomassa, uskomaton paikka! Champs Elysee myöskin näkemisen arvoinen katu, sieltä löytyy kauppoja oikeastaan joka kukkarolle. Louvre myöskin täynnä hienoja maalauksia (Mona Lisa tosin oli SUUUUURI pettymys). :)

Miia (Ei varmistettu)

Olin syyskussa pari päivää pariisissa, huomasimme että ruoka oli hyvää oikeastaan kaikkialla. Shoppailun suhteen suosittelen halleja ja niiden läheisyydessä olevaa aluetta eli les halles.

Lulù (Ei varmistettu)

Laura de Lillen Laura varmasti osaa kertoa kaiken mahdollisen ja vastata kysymyksiisi kotikaupungistaan !

Irene (Ei varmistettu)

Voitko ostaa mulle tuliaisiksi Bostonin :)

Malin (Ei varmistettu)

joo mulle kans boston, kiitos :)

hansku (Ei varmistettu)

Toi Ladyrée on kyllä pakko sun käydä katsomassa! Se on sellanen hienostunut kahvila. Aivan ihana sellanen! Lisäksi Eiffel-tornin vieressä on sellanen aukio kuin Trocadero, jossa on aika kiva käydä ihailemassa Eiffel-tornia ja katsomassa kivoja katutaiteilijoita.

Pearl (Ei varmistettu)

Minusta parasta parississa on ehkä vain ympäriinsä kävely ja se kuinka jokaisen kulman takaa voi löytyä jokin aivan ihana kuppila tai kauppa! Viime kerralla itse ihastuin Pariisin kirpputoriin jotka muistaakseni olivat avoinna vain lauantaisin (pahoittelen en ole aivan varma). Paikalle pääsi helposti metrolla ja kirppis alue oli valtaisa,mutta kuten tavallisesti oli etu alue melkeinpä täynnä uusia tuotteita ja kopioita, mutta sisälle käveltäessä löytyi niitä vanhoja ihani vintage tuotteita koruista turkkeihin asti. Suosittelen! (luulen, että löytyy ihan googlettamalla Marcés aux Pucec tai itse löysin ainakin yhden googlettamalla kirpputorit ranska.

Paris Lover (Ei varmistettu)

Itse rakastan Pariisissa "pahamaineista" Montmartren aluetta. Siellähän siis sijaitsee Sacre Couer tietysti ja siinä ympäristössä on sitä samaa turistikrääsää pari katua, mutta kun siitä lähtee kävelemään poispäin, Moulin Rougelle päin, ja niin sanotusti poispäin kaikesta turistimaisesta löytää ihania kauppoja ja vintagepaikkoja :) Muutenkin Pariisin matkaa ei välttämättä kannata suunnitella kauheasti vaan antaa vaan kaupungin viedä. Pariisissa on parasta se kun ei ota stressiä mistään, istuskelee kahviloissa ja siemailee hyvää viiniä <3 Just go with the flow

prefecta
Hieno päivä

Sainte Chapelle <3

(Ei varmistettu)

Ladureen Madeleinen liike on Elyseetä mielyttävämpi. Macaronsseistaanhan liike on kuuluisa ja niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Makuna ehdoton ykkönen on ruusuvesi! Les folies rue de bellevillellä on ihana ja viihtyisä baari, jossa kannattaa poiketa. Baarin kulmasta avautuu kaunis kävelykatu, yksi niistä harvoista paikoista missä Pariisissa katutaide on laillista. Sieltä löytyy mielettömiä juttuja. Rue de Bellevilleltä löytyy myös talo, jonka rappusille legendan mukaan Edith Piaf on aikoinaan syntynyt. Bellevilleen siis kannattaa suunnistaa. Montmartrella rue des trois-freressillä on käymisen arvoinen korukauppa, paikkaa pitävä nainen tekee korut itse, mm kauniita macaron aiheisia riipuksia.

Vierailija (Ei varmistettu)

itse olen tykästynyt kovasti île de st. louisiin (metro pont marie tai saint-paul). se sijaitsee maraisin ja latinalaiskorttelin välissä, notre damen takana. se on aika unelias paikka, mutta tosi viihtyisä ja siellä on kivoja kauppoja. huomattavasti parempaa ruokaa kuin latinalaiskorttelissa, jossa toki iso tarjonta mutta liikaa ei kannata odottaa ruuan suhteen, varsinkin turistimenut on usein pettymyksiä. tunnalma tosin latinalaiskorttelissa mukava.
kohtalaisen hintaista yöelämää löytyi bastillen aukion läheltä rue de la roquette :lta.

antiikkitori (marché vernaison - puces de saint-ouen) on ainakin kesäisin tosi vilkas ja mielenkiintoinen paikka. metro on porte de clignancourt, rue rosiers on katu alueen vieressä.

Aurora Pöntinen

Kiitos paljon kaikille vinkeistänne! Kirjoittelen juuri must-visit-listaa itselleni, joten lisää saa heitellä!! xx

marra (Ei varmistettu)

Itse vaihtovuoteni Pariisissa viettäneenä muistelen lämmöllä Rue de la Roquetten pieniä baareja ja samoilla kujilla on yksi todella herttainen putiikki, osoite on googletuksen perusteella 24 Rue de Lappe mutta liikkeen nimeä en saa päähäni. Montmartressa kävely oli myös yksi lemppariharrastuksistani ja katutaiteilijoiden seuraaminen Sacre Coeurin rappusilla. Harmillisen vähän tutustuin Seinen etelä-puoleen kun asuin pohjoisen ghetossa eli Barbèsissa, sinne ei ehkä kannata eksyä yöaikaan :D

Ja jos multa kysytään, niin paras näkymä on Riemukaaren huipulta! Eiffel on vähä tylsä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä lisää vinkkejä:
- Eiffel-tornin valoshow vuoden vaihtuessa! Itse olimme katsomassa "vastarannalla", josta oli hyvä näkymän ilman että piti mennä aivan suurimpaan tungokseen. Metromatka oli ilmainen yöllä ja vielä seuraavana aamuna puoleen päivää asti.
- Alennusmyynnit eivät olleet vielä välipäivinä alkaneet suurimmassa osassa liikkeitä.
- 16. kaupunginosan avenueilla oli hyvä valikoima ranskalaisia (kuten Maje, Sandro, Comptoir des cotonniers, Caroll, André) ja muita ketjuliikkeitä ja paljon vähemmän väkeä kuin suurilla bulevardeilla. Toinen suosikkialueeni on St. Germain.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.