Rapeat lehtikaalisipsit
Ja taas ruoka-aiheisella asialla 😉
Jenkkilässä terveellisistä kale chipseistä on kohistu jo pitkän aikaa ja olenkin palanut halusta maistaa näitä hieman ihmeellisen kuuloisia sipsejä. Kun sitten näin Prisman vihannesosastolla myytävänä lehtikaalia, päätin vihdoin kokeilla niiden tekemistä itse.
En valitettavasti omista kuivuria, joten resepti ei ole raw, mutta muuten simppeli ja nopea.
Revi lehtikaalista (noin 100 g) sopivia sipsin kokoisia paloja. Jos peset lehtikaalin, niin kuivaa huolellisesti esim. salaattilingolla. Lisää kulhoon noin 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ripaus suolaa (mieluiten Himalajan ruususuolaa tai muuta karkeampaa lajiketta).
Pyörittele palaset käsin öljyssä siten että se levittyy tasaisesti. Levitä palat väljästi uunipellille. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia ja vahdi etteivät pääse palamaan. Sipsit ovat valmiita kun reunat ovat ruskeat.
Varoitus: tästä annoksesta tuli kaksi pellillistä sipsejä jotka menivät alta aikayksikön parempiin suihin :)