Raakasuklaata

Pakko jakaa tämä ilo teillekin: vihdoinkin onnistuin tekemään mielestäni niin koostumukseltaan kuin maultaankin onnistunutta raakasuklaata!

Raakasuklaan tekeminenhän on melko yksinkertaista ja nopeaa esimerkiksi leivontaan verrattuna, ja tumman suklaan ystäville tämä on terveellinen ja ravitseva herkku – tietenkin käytetyistä ainesosista riippuen. Raakasuklaan terveellisyys perustuu siihen, että siinä käytettäviä aineita ei ole kypsennetty ja näinollen niiden antioksidantit ja vitamiinit ovat tallella.

Raakakaakao kuitenkin sisältää runsaasti kofeiinia, joten olen korvannut suuren osan jauheesta tai pavuista carob-jauheella, joka on myös makeampaa kuin kaakao, eikä erillistä makeutusainetta ole tarvetta lisätä.

Tämän viikon herkku numero yksi on syntynyt seuraavista ainesosista:

noin 2 dl kaakaovoita vesihauteessa sulatettuna

2 rkl sulaa kookosöljyä

noin 2 dl carob-jauhetta

1 rkl raakakaakaojauhetta  

2 rkl toco trienols-jauhetta

ripaus aitoa vaniljaa

marjajauhetta

Kuivat aineet sekoitetaan sulaneisiin rasvoihin, kaadetaan jääpalamuotteihin ja laitetaan pakastimeen 20 min ajaksi.

Annos on pienehkö, muutaman konvehdin kokoinen, joten enjoy 🙂

choc.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *