Raikas alkusyksyn smoothie

Miten kesä on vierähtänytkin niin käsittämättömän nopeasti? Vaikka tuntuukin haikealta palata arkisen aherruksen pariin, loppukesässä ja alkusyksyssä on mielestäni aina ollut jotain jännittävää ja energisoivaa. Ilmassa on uusien asioiden aloittamista ja vanhojen loppuunsaattamista uudella tarmolla. 

Nyt onkin erinomainen ajankohta lisätä myös ruokavalioon energisoivia ja terveellisempiä aineksia: pakkanen on pullollaan marjoja ja kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan. Viime päivien kuumuuden vuoksi olen himoinnut aamupalaksi ja välipalaksi jotain raikasta ja viilentävää, ja pyöräyttänyt erilaisia smoothieita. 

Valmistin ensimmäistä kertaa mantelimaitoa, joka muuten on aivan täydellinen raaka-aine kuohkeisiin smoothieihin. Valmistaminen on todella helppoa: mantelit liotetaan yön yli, kaadetaan vesi pois ja laitetaan tehosekoittimeen raikkaan veden kanssa (noin 2/3 vettä). Kun sekoituksesta siivilöidään mantelien kuitu pois, tuloksena on kuohkeaa ja täyteläistä maitoa. Maito säilyy noin kolme päivää jääkaapissa. 

Kuvan smoothiessa on pakastemansikoita, banaania, hampunsiemeniä (omega kolmosia!) sekä mantelimaitoa. Hyvin yksinkertaista mutta superherkullista!

drinksu.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *