Syksy on yhtä kuin omenat
Mistä tietää että syksy on tullut? No omenoistapa tietenkin. Niitä on tänä vuonna meilläkin riittänyt yllin kyllin, suorastaan ennätysmäärä, vaikkei meillä ole kuin kaksi nuorehkoa omenapuuta. Olenkin joutunut pinnistämään mielikuvitukseni äärimmilleen keksiäkseni miten tätä omenavuortamme hyödyntäisin.
Ihastuin tähän yksinkertaiseen omenabrownieen, jonka reseptin löysin täältä ja sitä onkin tullut nautittua harva se päivä vaniljakastikkeen kanssa.
Ohje suomeksi:
- puoli kuppia sulatettua voita
- 1 kuppi sokeria
- 1 muna
- 3 keskikokoista kuorittua omenaa siemenkodat poistettuna ja ohuesti viipaloituna
- puoli kuppia rouhittuja saksanpähkinöitä (muutkin pähkinät käyvät, itse suosin pekaanipähkinöitä)
- 1 kuppi vehnäjauhoja
- 1/4 teelusikallista suolaa
- 1/2 teelusikallista leivinjauhetta
- 1/2 teelusikallista ruokasoodaa
- 1 teelusikallinen kanelia
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka (käytin noin 15×25 cm kokoista).
Sekoita kulhossa voi, sokeri ja muna kunnes kuohkeaa. Lisää omenat ja pähkinät. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Levitä tasaisesti vuokaan.
Paista 35 min kunnes kypsää, voit kokeilla tikulla onko taikina keskeltä kypsä.
Miksiköhän tästä blogista on hyvää vauhtia tulossa ruokablogi vaikka olen kaikkea muuta kuin keittiöihminen? Ehkä ensi kerralla sitten jotain ihan muuta :)