Yllätyksellinen nokkoskastike

 

 

 

IMG_20180521_212924.jpg

Olen surkea ottamaan ruokakuvia. Katsokaa nyt tätäkin! Pitää ihan selkeästi alkaa harjoittelemaan. Päätin siitä huolimatta, että rumat ruokakuvat eivät saa olla este reseptien jakamiselle, sillä nyt on kevät ja nokkosreseptejä tarvitaan!

Söimme tänään kermaista nokkoskastiketta, jossa oli kaikkea muutakin hyvää. Tykkään juuri tällaisista ruuista, missä on paljon eri makuja, ja aineksia ei muhjata liian pitkällä keittoajalla. Resepti tulee tässä:

 1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

hitunen currya

1 tölkki kikherneitä

2 dl vihanneksia (minä laitoin vähän parsakaalia ja pari herkkusientä, mutta myös kesäkurpitsa tai kukkakaali käy tähän oikein hyvin)

1 dl ryöpättyjä ja pilkottuja nokkosia

1-2 prk kaurakermaa

2 rkl jotain tuorejuustoa (itse käytin ruohosipulin makuista)

suolaa maustamiseen, öljyä paistamiseen

 

Silppua sipuli ja valkosipuli, ja kuullota ne öljyssä ja curryssa. Currya ei ole tarkoitus laittaa niin paljoa, että se peittää kaikki maut alleen, pieni ripaus riittää tuomaan makua ja väriä! Tämän jälkeen lisäsin pannulle herkkusienet, ja sitten valutetut ja huuhdotut kikherneet, sekä nokkoset ja parsakaalin. Perään heitin pari pientä purkkia kaurakermaa, ja sitten vielä suolaa. Kastikkeen ei tarvitse kiehua kauaa, viisi-kymmenen minuuttia riittää. Sen voi syödä pastan, perunan tai riisin kanssa.

Ihanaa kun on nokkosaika!

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma diy