2016

AVEC MARI 2016.2 kopio.png

 

Minulla on tapana tehdä aina uudelle vuodelle tavoitetaulu tavoitteistani ja unelmistani. Tällä kertaa ajattelin avata tätä hiukan myös blogin puolella. Itse tykkään tehdä tavoitetaulun suoraan photarilla ja asennan taulun läppärini työpöydän taustakuvaksi. Siinä se on sopivasti joka kerta muistuttamassa minua, kun avaan koneen. Mikään ei kuitenkaan estä tekemästä tavoitetaulua perinteisesti lehtileikkeistä ja ripustamasta kokoelmaa seinälle saakka. Mikä vain itselle parhaiten sopii! Tavoitetaulun tarkoituksena on visualisoida omia tavoitteitaan ja haaveitaan, ja tehdä ne siten entistä konkreettisemmaksi. Sanottava myös on, että tavoitetaulua on aika mukava vilkaista aina vuoden lopulla ja katsoa mitkä toiveista toteutuivat ja mitkä vielä kaipaisivat työstöä. Muutenkin uuden vuoden alussa on mielestäni hyvä paikka pysähtyä pohtimaan mitä kuluneesta vuodesta jäi käteen ja mitä ehkä tulevaan toivoisi. Suosittelen tavoitetaulujen tekoa siis lämpimästi! Taulu voi täyttyä konkreettisista tavoitteista, syvällisimmistäkin ajatuksista, tai ihan vain materiaalisista haaveistakin. Mikään ei estä unelmoimasta, kun vuosi on vasta alussa!

Tänä vuonna oma tavoitetauluni näyttää tältä…

 

AVEC MARI 2016.png

 

Aion…

Viimein aloittaa joogan. Elämässäni oli aika jolloin joogasin aktiivisesti, viime vuosina tämä harrastus on kuitenkin valitettavasti jäänyt vain ajatuksen tasolle. Tänä vuonna haluan kuitenkin löytää takaisin joogasalille!

Kehittyä bloggaajana. Olen tehnyt blogia pitkään vähän puolivillaisesti. Tänä vuonna olen kuitenkin päättänyt panostaa tähän täysillä. Tämä tarkoittaa pääasiallisesti vain omaa henkistä asennemuutosta. Enää en aio empiä tai häpeillä, että kirjoitan blogia, vaan olla ylpeä harrastuksestani. Vaikka blogini ei Suomen suosituin lukijamääriltä olisikaan, on tämä minulle silti arvokas harrastus. Tänä vuonna haluan myös ehdottomasti kehittyä bloggaajana. Kaiken kaikkiaan haluaisin tuottaa parempaa sisältöä ja keskittyä entistä enemmän muotiin, trendeihin, pukeutumiseen ja hyvinvointiin. Myös valokuvaamiseen ja erityisesti asukuviin panostaminen, sekä videoiden tuottaminen ovat tämän vuoden to do listalla.

Löytää terveellisemmän elämäntavan. Viime vuonna onnistuimme remppaamaan ruokavaliotamme ja ruokailurytmiämme jo huomattavasti parempaan suuntaan, mutta petrattavaa riittää kuitenkin vielä. Haluaisin löytää entistäkin terveellisemmän elämäntavan, joka tukisi ja antaisi voimaa myös tiukassa arjessa kiireiden keskellä. Tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä, säännöllinen urheilu sekä ravintorikkaampi ruoka ovat tähän avainsanoja. Erityisesti haluaisin löytää myös kasvisruoan!

Käydä säännöllisesti hierojalla. Kävin elämäni ensimmäistä kertaa kunnon hierojalla viime vuonna, vaikka hartia- ja niskakivut ovat kiusanneet minua tyyliin aina. Kokemuksesta ja hierojan suosittelusta viisastuneena päätinkin, että aion jatkossa käydä hierojalla säännöllisesti huollattamassa itseni, järkevää kehonhuoltoa unohtamatta.

Vähentää puhelimen näpläämistä. Tänä vuonna aion myös kiinnittää entistä enemmän huomiota puhelimen käyttämiseen ja jatkuvaan näpräämiseen. Kirjaan tarttuminen puhelimen sijaan on todennäköisesti huomattavasti parempi keino rentoutua työpäivän päätteeksi. Somevapaa-aika tekee varmasti hyvää myös henkiselle hyvinvoinnille. Tämän olen huomannut muutamilla somevapailla lomilla!

Matkustaa mahdollisimman paljon. Rakastamme molemmat matkustamista ja viime vuonna olimmekin varmaan enemmän reissun päällä, kuin kotona. Toivon, että tänäkin vuonna pääsemme matkustamaan mahdollisimman paljon ja kokemaan jotain aivan uutta. Mietinnässä tällä erää ainakin alpit, New York, Santorini ja 66 Route. Toivottavasti jokin näistä ainakin toteutuu!

Antaa enemmän aikaa itselleni, perheelle ja ystäville. Olen ollut aikamoisessa työnimussa valmistumisen jälkeen ja välillä tuntuu, että aika ei vain yksinkertaisesti riitä lähimmille siinä määrin kuin toivoisi. Tänä vuonna aion kuitenkin raivata kalenteristani enemmän vapaa-aikaa tehdä miellyttäviä asioita myös arjessa yksin, yhdessä tai ystävien kanssa ja ollakseni parempi puoliso, sisko, tytär, kummitäti ja ystävä. Tämä tarkoittaa läsnäoloa, eikä sitä, että joutuu jatkuvasti peruumaan sovitut suunnitelmat kiireiden keskellä tai omien voimavarojen ollessa vähissä.

 

Sellaisia ajatuksia ja tavoitteita tulevalle vuodelle. Millaisia suunnitelmia Sinulla on?

Upeaa uutta vuotta!

M.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *