BASICS

Essentials4.png

 

Minut nähdään usein perusjutuissa ja liputankin vahvasti basic tuotteiden puolesta. Kun peruspilarit vaatekaapissa ovat kunnossa ja sieltä löytyy aina toimivat perustuotteet, on pukeutuminen helppoa ja mukavaa. Pukeutumista on myös helppo maustaa muotjutuilla ja muilla hömpötyksillä, kun peruspilarit ovat kunnossa. Basic -tuotteiden kanssa käy kaikki! Tällaiset luottotuotteet myös pelastavat asukriiseiltä, koska perustuotteista kootut kokonaisuudet vain toimivat aina.

Tyylikirjoissa puhutaan myös paljon samasta asiasta ja vaatekaapin rakentamisesta perusjuttujen varaan. Ajattelinkin koostaa teille pienen ”yhteenvedon” vaatekaapin kulmakivistä, joista aina toitotetaan. Tässä ne jutut, joiden pohjalta kenen tahansa on helppo lähteä rakentamaan tyylikästä ja toimivaa garderobia. Mukana myös muutamia vinkkejä siitä mistä näitä perustuotteita kannattaisi mahdollisesti metsästää. Toivottavasti joku saa näistä vinkkejä ja osviittaa siitä, mihin ainakin olisi hyvä satsata ja mistä ehkä ylipäätään aloittaa koko garderobin kokoaminen.

 

Essentials2.png

Essentials1.png

Essentials5.png

Skarppi kauluspaita

Klassisella valkoisella tai vaaleansinisellä kauluspaidalla ei voi koskaan mennä vikaan. Kauluspaita toimii aina ja käy oikeastaan melkein kaiken kanssa. Tyylikkäästi töihin tai rennommin vapaa-ajan viettoon. Klassinen kauluspaita myös pitää pintansa muotihömpötysten rinnalla ja juuri nyt paitapuserot ovatkin taas tosi in. Parhaimmat kauluspaidat olen löytänyt Filippa K:lta ja Tiger of Swedeniltä.  Pakko mainita myös Part Two, jonka vitivalkoisesta kauluspaidasta on tullut kevään aikana lempparini. Todella hyvä hinta-laatusuhde ja hyvä istuvuus.

 

Essentials6.png

”Tylsät” t-paidat

Toimivia yksinkertaisia t-paitoja ei voi olla koskaan liikaa, jos minulta kysytään. Niitä tarvitaan aina! Itse olen tykännyt kovasti Acnen, Filippa K:n ja Calvin Kleinin t-paidoista. Edullisemmista merkeistä myös COS:n t-paidat ovat olleet ihan hyviä hinta-laatusuhteeltaan.  Vinkki: Joskus myös miesten osastojen t-paitavalikoima kannattaa tsekata! Kukaan ei näe niskalapusta onko paita unisex vai ei, miesten t-paidoissa on myös josku parempi malli. Laatu on t-paidoissa itselleni tosi tärkeä. Ei saa näkyä läpi, eikä saa kutistua heti ensimmäisessä pesussa.

 

Essentials8.png

Essentials9.png

Perusneuleet

Perusneuleet kuuluvat myös vaatekaapin kulmakiviin. Laadukas ja ajaton neule toimii aina ja kestää aikaa ja käyttöä. Itse suosin usein merinovillaa: Se on tarpeeksi kepeä, mutta tarpeen tullen lämmin. Merinovillaa ei myöskään tarvitse pestä niin usein kuin muita neulemateriaaleja, koska merinovilla itsessään hylkii likaa. Neuleiden osalta minulla ei ole erityistä luottomerkkiä, mutta Tiger of Swedenin, Filippa K:n, Gantin ja COS:n neuleet esimerkiksi ovat olleet hyviä. Myös Benettonin ikivanhat kasmirneuleet olivat superhyviä!

Neuleissa materiaalilla on myös paljon merkitystä, sillä tietyt laadut merkkiin ja hintaan katsomatta vain yksinkertaisesti nyppääntyvät helpommin kuin toiset. Kannattaa siis olla tarkkana ja tsekata materiaalilappu, sekä myös huoltaa lempineuleet lempeästi.

 

Essentials10.png

Musta bleiseri / takki

Musta klassinen bleiseri tai takki on myös yksi niitä vaatekaapin peruspilareita, joiden kanssa ei vaan voi mennä vikaan. Tyylikäs takki tai bleiseri toimii aina ja kaiken kanssa. Kerran siis kun satsaa, saa vaatekaappiin ikisuosikin. Aito nahkatakki on myös klassisen bleiserin ja takin rinnalle hyvä hankinta ja vain paranee vanhetessaan.  Lasts forever and never goes out of fashion…

Tiger of Swedenin puvut ja bleiserit ovat suosikkejani ja ostoslistallani onkin kokonainen jakkupuku! Näin kolmenkymppisenä jakkupuvun hankkiminen tuntuu viimeinkin fiksulta. Ja ovathan jakkupuvut nyt taas tosi in! Tigerin lisäksi myös Filippa K:lla on skarpit bleiserit ja housut.

 

Essentials7.png

Hyvin istuvat farkut

Denim on myös yksi niistä asioista, joka ei vanhene koskaan muodin saralla. Kunnolliset, hyvinistuvat farkut ovat siis varma valinta. Deniminsinisillä ja mustilla farkuilla pääsee hyvin alkuun ja hyvällä parilla pärjää vaikka koko loppuelämän. Lempparifarkut olen löytänyt Levikseltä ja Dr. Denimiltä. Valitettavasti Dr. Denimin laatu on huonontunut viime vuosina, kun taas Zara on tehnyt todellisen ryhtiliikkeen farkkurintamalla. Uusimmat suosikit ovatkin löytyneet juuri Zarasta. Huokea hinta ja hyvä fitting.

 

Essentials3.png

Luottonilkkurit ja klassiset korot

Mustat kunnon nahkanilkkurit ovat ainakin itselleni ehdoton. Kaikki huuma on lähtenyt liikkeelle Acnen Pistols ja Jensen nillkureista, mutta myös muilta merkeiltä löytyy hyviä suosikkeja. Zio:n ja Vagabondin nilkkurit ovat toimineet itselläni paremmin kuin hyvin, ja esimerkiksi Vagabondin monet kengät on kirjaimellisesti kulutettu loppuun. Korkkareista suosikkini ovat löytyneet Aldosta ja Zarasta.

 

Essentials11.png

Essentials12.png

Essentials13.png

Pikkumusta (LBD eli little black dress)

Pikkumusta ei varmaankaan tarvitse perusteluja tai selittelyjä. Itse menen pikkumustassa sekä töihin että illanistujaisiin. Eri tavalla stailattuna kalssinen pikkumustakin taipuu moneksi. Toimistoon yhdistän matalamman kengän ja esimerkiksi biker takin mekon pariksi. Iltamenoihin taas vaihdan tilalle korkeampaa korkoa ja kepeämpää laukkua. Parhaimmat pikkumustani olen löytänyt Tiger of Swedeniltä ja Zarasta.

 

Essentials14.png

 

 

Loppuun täytyy vielä mainita, että perustuotteiden hankinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota myös materiaaleihin. Hyvä materiaali kestää ja on myös hintansa väärti. Joskus kannattaa vähän satsatakin, sillä kun kerran satsaa vaikka vähän hintavaampakin perustuotteeseen, se maksaa varmasti itsensä takaisin pitkässä juoksussa. Basicit eivät vanhene koskaan. Monella merkillä tällaiset perustuotteet ovat myös ns. NOS -tuotteita (varastokamaa) eli niitä saa ympäri vuoden sesongista toiseen. Brialliant!

Sellaista. Löytyykö omasta vaatekaapista samoja juttuja tai ajatuksia?

M.

Ps. Pukeutumisetiketit ja pukukoodit ovat myös sellaiset, joista aina kysellään. Kevään juhlakauden lähestyessä voisin avata myös näitä, jos vain kiinnostaa?

 

// The wardrobe basics.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *