BEST OF PARIS

Viisi ihaninta syytä matkustaa Pariisiin!

1) PARIISI JA PARIISIN PUISTOT

versailles5.jpg

VIEW FROM THE KING’S ROOM AT THE CHÂTEAU DE VERSAILLES

Erittäin hyvä syy matkustaa Pariisiin on Pariisi itse, koko kaupunki ja kaikki sen kulmat. Aina riittää nähtävää, ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Arkkitehtuuri on mitä upein, kulttuuri ihana ja ihmiset -noh- hyvin pariisilaisia. Pariisissa on kauniiden katujen ja miljoonien shoppailumahdollisuuksien lisäksi kuitenkin mitä upeimpia puistoja! Jardin des Tuileriers on Jardin du Luxembourgin puiston kanssa ehkä ytimen tunnetuimpia ja suosituimpia, mutta myös kauempana oleva Bois de Vincennes -puistoalue on kuin Keski-Euroopan oma Central Park. Bois de Vincennen puistoon perheet kokoontuvat viikonloppuisin viettämään aikaa, himoliikkujat juoksevat ristiin rastiin risteileviä polkuja tammenterhojen seassa,  joogaan hurahtaneet tekevät aamujoogansa tammen alla, koirat leikkivät vapaina peltoaukeilla, pienet syöttävät kilpaa kesyhania ja uittavat veneitään. Kaikki sulassa sovussa. Asuin itse aivan Bois de Vincennes puiston vieressä, joten tämä puisto tuli itselleni erityisen tutuksi!

 

2) NÄHTÄVYYDET

18.jpg

SUNDAY SUNSET AT THE EIFFEL TOWER

Nähtävyydet ovat varmasti toinen hyvä, ellei ainoa syy, matkustaa Pariisiin. Onhan Pariisissa maailmankuulu Eiffel torni. Markkinoinnin maikkani mukaan, Pariisissa on myös onneksi paljon muuta! Jos haluat kuitenkin nähdä Eiffelin, mutta haluat välttää pahinta turistiruuhkaa, suuntaa Eiffelille esimerkiksi sunnuntai-iltana juuri ennen auringonlaskua. Jonoja ei ole ja mikä parasta, maisemat henkeä salpaavan upeat auringon laskiessa kaupungin ylle. Paljon puhutun Eiffelin lisäksi suosittelisin ehdottomasti vierailua Versaillesissa. Château de Versailles vasta upea onkin, kuin satumaa. Ja ihan vain Seinen rannalla hengailu ja rantakujien kiertely on ikimuistoista. Iltapiknikissä Seinen rannalla on riittävästi nähtävää, jos vain haluaa. Turistimaisen, mutta hyvin kattavan maisemakierroksen saa tunnissa Seinen laivoilla. Kuuluisa Champs Élysees on myös kohdattava. Mieluiten aamukahvi kourassa aina riemukaarelta alas puistoon asti.

 

3) KAHVILAT

moment3.jpg

A MOMENT AT THE CAFÉ MARLY NEXT TO LOUVRE

Mielestäni Pariisin monet monet bistrot ja kahvilat (suklaapuodeista puhumattakaan) tarjoavat parastaan ja mikä parasta aitoa pariisilaista tunnelmaa. Pysähdy kadun kulmaan kahville ja katso kuinka kaupunkilaiset lompsivat aamutohveleissa hakemaan lempipaikastaan patonkia, pistäytyvät aamun ensimmäiselle espressolle koiran ulkoilutuksen lomassa tai keskustelevat kovaan ääneen käsillään viittoen kahvia hörppien ja croisanttia mutustellen. Iltapäivä muuttaa kahvilat after work iltamien etkopaikoiksi ja ruuhkauttaa parhaat paikat jo alkuillasta. Kivan kahvilan voi löytää joka kadun kulmasta, mutta alkuillan etkoilulle oiva alue on esim. Sacre Couer lähialue Montmartre, jossa on paljon kahviloita ja viinibaareja, ja joka muuttuu illan edetessä myös vähän vauhdikkaammaksi alueeksi.

 

4) KULTTUURI

louvre6.jpg

INSIDE THE LOUVRE MUSEUM

Kahviloiden lisäksi kulttuuri on ehdottomasti parhaimpia syitä matkustaa muodin mekkaan. Kulttuuria on tarjolla joka kulmalla, sen tietävät niin turistit kuin katukauppiaatkin. Parhain tapa välttää miljoonakaupungin ryysis on suunnata museoihin, gallerioihin ja näyttelyihin joko aamuvarhain tai iltamyöhään. Usein iltamyöhään saattaa myös säästää sisäänpääsymaksuissa. Kaikki alle 25 -vuotiaat EU:n jäsenet pääsevät myös lukemattomiin paikkoihin ilmaiseksi. Louvre on ehdottomasti kaiken jonotuksen ja ruuhkan arvoinen. Koko kokonaisuus on vain jotain niin uskomatonta. Centre Pompidou -modernin taiteen museo- on myös näkemisen arvoinen paikka. Pompidoun katolla voi lisäksi nauttia kuohuvaa ja sieltä avautuu uskomaton näkymä koko kaupungin ylle. Myös pienemmät galleriat ja esim. vanhat kirjakaupat voivat tarjota ihania kulttuurielämyksiä.

 

5) SHOPPAILU

marche8.jpg

VINTAGE BIRDCAGE IN THE MARHCÉ VERNAISSON

On sanomattakin selvää, että muodin mekassa riittää shoppailumahdollisuuksia. Liikkeitä on lukemattomia ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Luksusputiikkien sijaan Pariisissa kannattaa keskittyä myös vintagelöytöihin. Kaupunki on täynnä myös lukuisia kirpputoreja, jonne kaupunkilaiset kiikuttavat omia aarteitaan. Les Marais alueelta löytyy monia kirpputorikatuja. Lisäksi lyhyen junamatkan päässä Marché Vernaisson viikonloppumarkkinat ovat oiva paikka tehdä mitä uskomattompia löytöjä aina 20-luvun vintagekorvakoruista huonekaluihin.

 

paris_1.jpg

 

Pariisilaisten sanoin ooh la laa, mitä muistoja tuleekaan mieleen näitä kuvia selaillessa. Se oli sitä aikaa, kun toisinaan sauhuteltiin pienillä ranskalaisparvekkeilla, ihmeteltiin ja ihasteltiin elämää, sekä kulttuurieroja. Käveltiin paljain jaloin Pariisin katuja pitkäksi venähtäneen illan päätteeksi, hyvästeltiin toisemme poskisuudelmin ja luvattiin tavata taas jossain päin maailmaa. Pitkälle on tultu. Pitäisikin kysellä kuulumisia taas Pariisin vaihtokavereilta. Kiinnostaisikos teitä kuulla enemmän vaihtokokemuksestani Pariisissa tai Pariisin muita must see- paikkoja? Kuvia? Kertokaa ihmeessä, muistelen itsekin mielelläni näitä Pariisin parhaimpia hetkiä!

Bisous,

M.

Some memories and must see places from the Paris few years back. Love the city, love the memories. Ps. All the pics taken by me, please ask for the use.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *