MAANANTAIMOTTO

whynot.png

Millaista elämää Sinä haluaisit elää, jos kaikki olisi mahdollista? Mitä haluaisit tehdä, nähdä tai kokea? Jos mikään ei pidättelisi, uskaltaisitko enemmän? Eläisitkö erilaista elämää? Entä tekisitkö rohkeampia päätöksiä?

Niinpä!

Miksi niin helposti sivuutamme sen millaista elämää oikeasti haluaisimme elää sen harmaan arjen sijaan?

Olosuhteet, raha, työ, koira, lapset, ihmissuhteet, pelko, huono ajankohta… Syitä sitkutteluun ja jossitteluun on monia ja jokaisella on varmasti omat henkilökohtaiset syynsä. Useimmiten kuitenkin syitä on niin monia, kuin vain suinkin jaksaa haluaa keksiä.

Itse olen huomannut vanhemmiten yksinkertaisesti myös punnitsevani päätöksiäni vähän eri vinkkelistä kuin nuorempana. Tietynlainen maltillisuus ja harkitsevaisuus onkin ollut ihan tervetullut lisä entisen yllytyshullun arkeen, mutta sen pienen pessimistin, joka minusta on tulossa, haluaisin ehdottomasti ravistella itsestäni irti.

Koska parhaimmat, näin jälkikäteen ehkä vähän tyhmänrohkeatkin, mutta kuitenkin parhaimmat päätökset olen elämässäni tehnyt juurikin intuitiotani ja itseäni kuunnellen. Eikä järjellä niissä päätöksissä ole ollut juurikaan virkaa, mutta silkalla spontaaniudella ja sydämen sanomalla kyllä. Aikuisena arjessa sitä vain tuppaa järkeilemään asioita aivan liikaa sen sijaan, että kulkisi ajatukset avoinna.

Niinpä lupaan haastaa itseni kysymällä itseltäni empisimisen sijaan vähän useammin why the hell not?

Ehkä ensi vuonna löydän itseni siis uudesta harrastuksesta, reppureissaamasta rajan takaa, toisenlaisesta työstä tai vaikka kokonaan uudesta kaupungista. Koska why the hell not? Ken tietää. Mutta päätöksiäni lupaan punnita hartaasti käsi sydämellä ja ajatukset avoinna. Kaikki on mahdollista.

Ja jos voimme, miksi emme tekisi sellaisia päätöksiä, jotka oikeasti saavat sukat pyörimään jaloissa ja sydämen tykyttämään silkasta innostuksesta?

Mahtavaa maanantaita ja vuoden viimeistä viikkoa!

M.

Note to self

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *