MAANANTAIMOTTO: MEDITATIIVISESTA HENGITTELYSTÄ JA HETKESSÄ OLEMISESTA

breathe.jpg

 

Oletteko huomanneet, että hengitykseen liittyvät ohjenuorat ja sanonnat todella auttavat? Hengitä syvään, hengitä hetki, take a deep breath jne.

Minä olen. Harjoitan melko usein hengittelyä. Joskus kiireisen työpäivän jälkeen, joskus kesken työpäivän ja joskus, kun en saa unta. Olen tutustunut meditatiivisiin hengitysharjoituksiin muutaman kirjan perusteella, mutta hengittelyn ei tosiasiassa tarvitse olla paljon muuta kuin hetkeksi omaan hengitykseen keskittymistä. Hengittäminen ja syvään hengitykseen keskittyminen yksinkertaisesti rauhoittaa sykettä ja tyhjentää hetkeksi mielen. Hengitykseen keskittymisessä on myös se hyvä, että se palauttaa meidän takaisin tähän hetkeen. Usein lietsomme itse huomaamatta stressiä hötkyilemällä ja asioita pyörittelemällä – Sen sijaan, että hengittäisimme hetken ja tarttuisimme sitten asia kerrallaan toimeen.

Rauhallista viikkoa kamut! Vaikka kiire painaa, muistetaan hengittää. Kuten joogaope sanoi viime viikolla ”Tulee aika raskas tunti, jos ei muista hengittää.” Sama se on arjessa. M. A few words about meditative breathing: It really helps.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *