MAANANTAIMOTTO WEEK 38

wpid-Photo-08092013-753-PM2.jpg

PIC THEYALLHATESUS.COM

 

Juttelimme viikonloppuna ystäväni kanssa pitkät tovit ylläolevasta aiheesta. Uskon vakaasti, että voimme itse valita millaisia ajatuksia mielessämme pyörittelemme. Aina ei ole helppoa päästää irti painavista ajatuksista, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa. Ahkerasti ajattelemalla (ts. omaa ajatuskulkuamme harjoittamalla) voimme oppia kääntämään negatiiviset ja ahdistavat ajatukset (ja tätä kautta oman olomme) positiivisemmaksi. Paineita asiasta ei kannata ottaa, eikä varsinkaan potea huonoa omatuntoa niistä heikoimmista hetkistä. Jokaisella meillä on huonoja päiviä ja kaikkia masentaa joskus. Kyse on siitä, että pahaan oloon ja ikäviin ajatuksiin ei tarvitse jäädä vellomaan, vaikka joskus mieli tekisikin.

Yksi hyvä keino on yksinkertaisesti hyväksyä oma olo, tunnistaa kurjat ajatukset ja jatkaa sen jälkeen matkaa. Toisin sanoen keskittää tietoisen reflektion jälkeen ajatukset mihin tahansa muuhun. Energian keskittäminen johonkin muuhun, saa yleensä myös ajatukset jatkamaan matkaa. Ikävistä ajatuksista voi tietoisesti laskea irti. Bye bye bad mood, I let YOU go…

Toinen hyvä keino pahan päivän iskiessä on todella treenata omia ajatuksia esimerkiksi kiitollisuusharjoituksen kautta. Helppo tapa löytää hyvyyttä ympäriltämme, on yksinkertaisesti listata hyviä asioita. Kiitollisuusharjoituksessa on tarkoituksena kirjata ylös mahdollisimman paljon sellaisia asioista, joista on juuri nyt erittäin onnellinen ja kiitollinen. Esimerkiksi:

Tänään olen todella onnellinen ja kiitollinen aurinkoisesta aamusta, aamukahvista työpöydän ääressä, ystävän puhelusta, kollegan hymystä, syksyfiiliksestä….

Ja niin edelleen! Kun kynään tarttuu, kiitollisuuslista jatkuu kuin huomaamatta. Kiitollisuus lisää kiitollisuutta jne. Kiitollisuuden harjoittamisen sanotaan olevan yksi tehokkaimpia menetelmiä kohentaa omaa oloa. Suosittelen kokeilemaan. Heti seuraavan kerran, kun olo on vähän allapäin. 

Train your mind to see the good in everything.

Ihania ajatuksia viikkoon! Hyvä ja onnellinen fiilis on tavoittelemisen arvoinen juttu!

M.

Translation in a nutshell: We can (and should) let bad thoughts go as well as we can train our minds to see the good in everything. Practising gratuity is one of the most powerful ways to pursue the inner well-being. Inner happiness and well-being sure are the best goals of life!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *