MAANANTAIMOTTO WEEK 41

wpid-photo-02102013-858-pm1.jpg

PIC THEYALLHATEUS.COM

 

Olen pohtinut tätä aiheta viime aikoina erityisesti siitä syystä, että valmistumisen jälkeinen elämä on ollut täynnä päätöksiä ja pohdintoja. Minne päädyn? Mitä haluan tehdä? Mitä haluan tulevaisuudeltani?

Viikonloppuna aloin jälleen pohtia tätä aihetta, kun ystäväni esitti minulle kysymyksen siitä, olenko ajatellut jossain vaiheessa tehdä omaa koulutustani vastaavia hommia? Jäin pohtimaan asiaa erityisesti siitä syystä, että vaikka en tällä hetkellä työskentele tutkintoni mukaisesti johtamisen tai henkilöstöasioiden parissa, koen kuitenkin tekeväni jo nyt omaa koulutustani ja osaamistani vastaavia töitä. Olen valmistunut kauppakorkeakoulusta pääaineenani johtaminen ja aikoinaan haaveenani henkilöstöhommat. Muotimaailma ja kaupallinen ala veivät minut kuitenkin opinnot aloittaessani mennessään ja opintojen ohessa ehdin hankkia vankan työkokemuspohjan myös muotialalta.  Tällä hetkellä saan tehdä tämän hetkistä ”unelmatyötäni” nimenomaan muodin parissa, enkä esimerkiksi edes kykenisi näkemään itseäni henkilöstöalan tehtävissä juuri nyt.

Enkä myöskään koe olevani kyseiseen tehtävään mitenkään väärin-/ tai ylikoulutettu. Puolestani koen että, sekä kasvatustieteen että kauppatieteiden opinnot oman alakohtaisen kiinnostukseni kanssa ovat antaneet loistavan pohjan työskennellä  juuri nyt juuri tässä tehtävässä. Ilolla ja innolla yritän ammentaa oppimaani ja oppia lisää. Loppupeleissä kasvatustiede ja kauppatieteet eivät ole niin kaukana toisistaan. Koko muotibisneshän perustuu nimenomaan ihmisten käyttäytymiseen. 

Pohdinnan pointtina siis se, että tällä hetkellä nautin suunnattomasti työstäni, vaikka joidenkin mielestä (en nyt tarkoita ystävääni) olen varmasti valinnut väärän polun valtavirrasta poiketen. Mielestäni paitsi urakehityksesä myös koko elämässä on tärkeintä kuitenkin kuunnella itseään, ottaa ehkä muutama sivuaskelkin ja poikeita polulta, mutta tehdä sitä mikä tekee onnelliseksi.

Monilla (läheisillä, tuiki tuntemattomilla, työantajilla…) voi olla sanansa sanottavana ja jopa yhteiskunnalla on varmasti joku muotti johon se haluaisi esim. kauppatieteiden maisterin mahduttaa, mutta mielestäni tärkeintä on kuitenkin kuunnella itseään, seurata sydäntään ja tavoitella haaveitaan niin urapolulla, ihmissuhteissa kuin elämässä ylipäätään, oli koulutusta tai ei.

Stay true to yourself and you will end up incredibly happy…

M.

After graduation I’ve tried to find my place: What to do, where to go, who to listen? In the end I’ve realized once and again that staying true to yourself and finding your own way instead of everybody elses expectations you can end up incredibly happy! So be brave, work hard and listen to yourself and do what you love to do!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *