MIKÄ TEKEE SINUT ONNELLISEKSI?

Avec Mari

 

Tarkkasilmäiset ovat saattaneet huomata Snapchatissa, että olen aloittanut aamuni viimeiset kaksi viikkoa aamulenkillä tai joogalla ja hitaasti aamukahvini nautiskellen. Miksikö? Kerrankin minulla on ollut aikaa ja olen voinut aloittaa aamuni juuri niin kuin haluan. Ja juuri näin haluaisin aloittaa jokaisen aamuni myös arjessa: aamulenkillä ja juomalla aamukahvini rauhassa. Miksi sitten en niin tee? Miksi pyyhällän päättömästi töiden ja kodin väliä ja unohdan kaiken muun? Miksi luovun kiireessä juuri niistä asioista, joista ei pitäisi?

Arjessa (ainakin itselläni) se vain yksinkertaisesti unohtuu.

Unohtuu, että voimme oikeasti valita ja vaikuttaa itse aika paljon siihen millaista elämää elämme ja elämmekö juuri sellaista elämää, kuin unelmissamme haluaisimme. Elämä muuttuu äkkiä harmaaksi arjeksi ja arki pelkäksi suorittamiseksi, jos unohtaa ne asiat, jotka oikeasti tekevät onnelliseksi. Näin on käynyt viime aikoina juuri minulle ja tästä syystä myös blogi on ollut viime aikoina vaitonaisempi.

Elän ja hengitän työtäni, koska rakastan sitä, mutta samasta syystä olen myös unohtanut itseni ja työntänyt elämänpiiristäni pois ne asiat, jotka oikeasti tekevät minut onnelliseksi. Olen kaikessa kiireessä luopunut juuri niistä asioista, joista ei olisi pitänyt, vain jaksaakseni paremmin työssä. Miten nurinkurista! Mehän nimenomaan tarvitsemme niitä mielekkäitä asioita jaksaaksemme. Ei se työ, vaan se koko elämä siinä ympärillä. Mielekäs arki ja ne asiat, jotka oikeasti tekevät onnelliseksi myös työn ulkopuolella.

 

 

Niinpä, tajuttuani oman ajatuksenjuoksun järjettömyyden, olen järjestellyt elämääni (ja kalenteriani) hiukan uuteen uskoon. Olen kirjannut asioita konkreettisesti ylös ja pohtinut millaista haluaisin arkeni jatkossa oikeasti olevan. Mitä haluaisin lisää? Mitä ehkä vähentää? Erityisesti olen pohtinut myös sitä, mitkä asiat tekevät minut oikeasti onnelliseksi?

Pysähtyminen on ollut to-del-la silmiä avaavaa, suosittelen kokeilemaan. Parasta (ja pahinta) on huomata, että ei ehkä eläkään arkeaan niin kuin sisimmässään haluaisi tai tee niitä asioita, jotka oikeasti tekisivät onnelliseksi. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa. Elämä on tässä ja nyt, ja vain itse voimme rakentaa siitä itsellemme mieluisan. Lisää hyvää, lisää sitä mikä tekee oikeasti onnelliseksi. Vähemmän sitä ei niin hyvää. Simple as that!

Lempeää viikonloppua juuri niiden asioiden parissa, jotka tekevät onnelliseksi. Juuri nyt se on minulle mökkiviikonloppu ystävien kanssa.

M.

 

// Getting deep...

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Pelkästään noista kuvista tulee hyvälle mielelle! <3 Viisaita sanoja!

Mikä tuo ihana kalenteri on?  :)

M.
Avec Mari

Kalenteri on tämän vuoden Design Letters kalenteri! :)

Taru Mari
Stuff About

Itsekin tulee mietittyä näitä asioita välillä - mitä oikeasti haluaa. Välillä arjessa ne asiat saattavat jostain syystä unohtua. Itsellänikin auttaa juurikin tuo ylös kirjoittaminen; asiat konkretisoituvat :)

Maria/Dejiss (Ei varmistettu) http://dejiss.blogspot.com

ihanat kuvat &lt;3 etenkin tuo toiseksi viimeinen !

pus !

miiajohanna
miiajohanna

Hyvä Mari! <3 Oih, tuo ihana valkoinen asia, Kroatia <3 Miss u! Toivottavasti teillä oli ihana viikonloppu. Lämpimiä ajatuksia, -M

Kommentoi