QUESTIONS & ANSWERS II

Loppuviikko on pitänyt vähän kiirettä, enkä ole tarttunut kunnolla kameraan, saati edes puhelimeen tai kotona koneeseen. Onneksi kysymyksenne kantavat näinä kiireisinä päivinä pitkälle. Voilà, tässä sunnuntailukemisiksi toinen osa Q&A juttusarjaa, aiheena matkustelu. Ensimmäisen osan voit kurkata täältä. Ihanaa sunnuntaita ja lukuiloa! Jakakaa toki tekin parhaimmat matkamuistonne ja -vinkkinne!

 

Paris-diary16-bw.png

greece-bw.png

panamahat2-bw.png

palmtree-bw.png

This-is-Finland-bw.png

Helsinki-bw.png

 

Maat, joissa olen käynyt

Tätä oli helpompi lähteä miettimään kaikkien kaupunkikohteiden kautta, joten tässä lista sekä maista että kaupungeista, joissa olen käynyt.

 

Arabiemiraatit -Dubai, Abu Dhabi

Englanti -Lontoo

Italia -Milano, Rooma, Venetsia, Verona, Trapani

Kreikka -Lefkadas, Kos, Rethymnon, Rodos

Malediivit -Male, Kuredu Island

Norja -Oslo

Ranska -Pariisi

Ruotsi -Tukholma

Saksa -Berliini, Düsseldorf

Sisilia -Palermo, Taormina

Sveitsi -Zermatt

Tanska -Kööpenhamina

USA -New York

 

Lisäksi olemme käyneet purjehtimassa Karibialla Yhdysvaltain ja Brittien neitsytsaarilla (USVI+BVI) sekä Kroatiassa. Näiden purjehdusreissujen kaikkia kohteita en kuollaksenikaan muista tältä istumalta, vaikka ikimuistoisia reissut olivatkin. Näiden ym. kohteiden lisäksi toki 80-luvun lapsena perinteiset Norja, Viro, Turkki, Rhodos, Kanariansaaret -perhematkat tuli tehtyä yhdessä vanhempien kanssa. 

 

Maa, jonne haluaisin muuttaa

Jos pitäisi saisin valita muuttaisin Ranskaan, Englantiin tai Yhdysvaltoihin. 

 

Suosikkikohteeni kotimaassa

Suosikkikohteeni kotimaassa on Helsinki. Helsingissä on jo hiukan isomman kaupungin tuntua, mutta kuitenkin kotoisa tunnelma. Paljon nähtävää ja koettavaa, mutta kuitenkin ystävät ja perhe käden ulottuvilla. Voiko siis enempää toivoa? Kesäinen Kallavesi tai Saimaa on myös kotimaamme kauneinta, jos minulta kysytään.

 

Suosikkikohteeni ulkomailla

Täytyy sanoa, että suosikkikohteeni ulkomailla on Pariisi. Vaihtoaikani Pariisissa synnytti rakkauden tätä kaupunkia kohtaan, enkä usko, että se laantuu koskaan. Toisaalta Karibian ja Kroatian purjehdusreissut olivat ikimuistoiset, ja molempiin paikkoihin voisin matkustaa milloin tahansa uudestaan. Myös Italia ja erityisesti Sisilia on mielestäni käymisen arvoinen kohde! New York rakkaus ei puolestaan leimahtanut ensimmäisellä kerralla, joten olisi kiva päästä käymään joskus myös siellä uudemman kerran. Lontoo puolestaan ihastutti jo ensimmäisellä kerralla!

Olen suunnattoman kiitollinen, että olen päässyt näkemään maailmaa ja jakanut uskomattomia hetkiä perheen ja ystävien kanssa mailla ja mannuilla. Matkustelu on parhaimmillaan paitsi rentouttavaa, myös ihmeellistä, silmiä avaavaa ja todella inspiroivaa.

Parasta matkustamisessa onkin mielestäni ehdottomasti inspiraation imeminen ja paikalliseen elämänmenoon tutustuminen.

En ole koskaan käynyt Aasiassapäin, joten Aasia on ehdottomasti yksi paikka, jonne haluaisi vielä matkustaa. Islanti ja Yhdysvallat kiinnostavat myös erityisesti. Samoin haaveilen vielä joskus reissaavani Etelä-Ranskaan kiertelemään viinitiloja tai joogamaan Intiaan. Dreams, dreams, dreams…

 

”The world is like a book and those who never travel read only one page.”

 

xx

M.

 

// The places I’ve been and I’d love to be…

suhteet oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *