SS16 KEY ITEMS

2311522250_2_3_1.jpg

4979021407_1_1_1.jpg

 

0787028712_2_1_1.jpg

4786042251_2_2_1.jpg

6819042251_1_1_1.jpg

5375040800_2_1_1.jpg

6009250250_1_1_1.jpg

Pics Zara

 

Catwalkien high fashion on ihanaa, mutta mielenkiintoisempaa minusta on kaupallinen retail muoti. Se johon törmäämme ketjuliikkeissä ja retail myymälöissä. On mielenkiintoista seurata mitkä trendit, lookit ja värimaailmat retail mallistot poimivat catwalkeilta ja mistä syntyvät ne sesongin jutut. Sama juttu katumuodin kanssa! Katumuotivaikuttajien toimesta jostakin voi tulla yhdessä yössä se juttu.

Trendien ennustaminen ja heikkojen signaalien etsiminen onkin mielestäni myös mielenkiintoista ja mielestäni nykyään myös ensiarvoista alalla kuin alalla. Kilpailu on kovaa ja ne menestyvät, jotka pysyvät kiinni ajassa, bongaavat trendit ja pystyvät näkemään yhtä sesonkia edemmäksi.

Retail mallistojen valttikorttina on tällä hetkellä kuitenkin juuri nopea kyky reagoida yhdessäkin sesongissa. Retail mallistot kopioivatkin nykyään hyvin onnistuneestikin tuossa tuokiossa catwalkien herkut, hieman mukailtuna ja ”tavisten” vaatekaappeihin sopivimpina ja edullisimpina versioina.  Runwaylta retail myymälöihin ja sitä rataa, ja hyvä niin, koska mielestäni muoti kuuluu kaikille! Toim. huom. Luksustuotteiden suora kopiointi on toki aivan toinen juttu ja ainakin itselleni ehdoton no no.

Mutta, tässä ne catwalkien (retail) herkut poimittuina, joihin kannattaa tällä sesongilla satsata.

 

KEY ITEMS SS16.png

Denim jacket and pants Filippa K, top and sandals Zara, dress &Other Stories

 

Simppelit mekot ja topit spagettiolkaimilla ovat nyt todella in ja ne puetaan juuri nyt trendikkäimmillään kerroksittain kauluspaidan tai t-paidan kanssa. Myös mitä kiiltävämpi materiaali sitä parempi. Alusmekkomaisuus on nyt se juttu.

Klassinen farkkutakki on myös yksi tämän kevään avaintuotteista. Perinteinen denim toimii aina, mutta jos perussininen tuntuu tylsältä, valkoinen versio näyttää myös erityisen raikkaalta. Farkkutakkien rinnalla myös pilottitakkeja nähdään tänä keväänä. Armeijan vihreä on värinäkin erityisen trendikäs juuri nyt.

Olkapäät paljastava röyhelöpusero tai pitsipusero on myös ehdottomasti kevään must have hankinta. Jos röyhelöt ja pitsi tuntuvat liian naiselliselta, voit huoletta sujahtaa kauniiseen kauluspaitaan, sillä perinteiset paitapuserot ovat myös juuri nyt erityisen in. Muista löysempi mitoitus ja pidempi mitta.

Leveitä lahkeita on nähty jo hetki ja niitä nähdään hyvin todennäköisesti vielä tulevana syksynäkin. Liehuvat lahkeet ovat siis nyt se juttu ja ne puetaan mieluiten juuri nyt rennosti (valkoisten) tennareiden kanssa.

Kantapään avoimeksi jättävät pistokkaat ovat puolestaan kenkärintamalla ehdottomasti kevään ykköshankinta (niiden valkoisten tennareiden lisäksi).

Long story short, kevään muoti on kepeää ja täynnä kauniita klassikoita! Voisiko paremmin olla? Ja jos kevään muodista pitäisi muistaa yksi muistisääntö olisi se paljaat olkapäät, paljaat nilkat ja paljaat kantapäät…         

Kaunista kevään odotusta!

M.

 

What to buy this spring…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *