SYKSYN TRENDIT & VÄRIT

Olen huhkinut viime viikkojen ajan töissä syksyn trendien, lookbookien ja stailaustenparissa. Joten ajattelin tiistai-inspiraationa jakaa teillekin syksyn trendikatsauksen muotityöläisen näkökulmasta. Toivottavasti saatte tästä jotain iloa irti! 🙂

syksy_2014_trendit.png

PICS 3.1 PHILIP LIM, ALLUDE, BOTTEGA VENETA, HERMES, LOUIS VUITTON, ZADIG & VOLTAIRE

 

Tänä syksynä inspiroidutaan 60-luvusta, sporttisuudesta ja mukavista materiaaleista! 60-luvun kellohelmat ovat siis aivan in ja on totally fine pukeutua päästä varpaisin neulokseen.

Mukavat materiaalit ja yksinkertaiset linjat ovat siis avainasemassa tänäkin syksynä. Sporttisuus ja käytännöllisyys on yhä trendinä. Helpon normcoren rinnalla nähdään kuitenkin kasuaalia luksusta: Laadukkailla ja arvokkailla materiaaleilla tuodaan luksusta arjen pukeutumiseen. Silkki, sifonki, turkikset ja höyhenet ovat muodikkaimpia materiaaleja. Tyylillisesti tänä syksynä näkyy kuitenkin erityisen vahvasti  60 -luvun henkiin herääminen. A-linjat, kuosit ja printit tulevat takavuosien takaa. Kellohelmat ja 60-luvun printit ovatkin nyt erityisen trendikkäitä! Printit pitävät muutenkin tänä syksynä pintansa. 60-luvun kuosien lisäksi printeissä näkyy voimakkaasti myös graafiset kuviot, vesiväriprintit sekä kukat ja eläinkuosit.

Syksyn ehdottomia avaintuotteita ovat ponchot, viitat ja ylisuuret takit. Parhaimillaan viitta kietaistaan vielä ylisuuren takin ympärille ja tämähän sopii Suomen koleisiin syksyihin paremmin kuin hyvin! Muhkeat neuleet ovat toinen ehdoton luottotuote syksyyn. Mitä paksumpi, sen parempi. Poolot ja pitkät neuletakit ovat erityisesti syksyn must have -neuletuotteita. Myös hameet tekevät taas tuloaan tänä syksynä housujen rinnalle: Kellohelmat ja A-linjaiset mekot ovat se juttu. Eli jos takin helmat eivät heilu, niin tänä syksynä trenditietoisilla heiluu hameen helmat.

Värimaailma on tänä syksynä niin muotisuunnittelijoilla kuin retail mallistoilla todella tummanpuhuva. Musta, harmaa ja tummansininen ovat tunnusvärejä, joita piristetään muutamilla tehosteväreillä. Viini, luumu, poltettu oranssi ja tummanvihreä ovat erityisesti tämän syksyn värejä. Myös maanläheiset värit, kuten nude ja muta, ovat tänä syksynä muotivärejä.

Trendit

° Sporttinen normcore

°Arjen luksus

°60 -luku

°Printit: Graafiset, vesiväri, kukat, eläin

 

Avaintuotteet

°Ponchot & viitat

°Muhket neuleet: Poolo & pitkä neuletakki

°Ylisuuret takit

°Kellohelmat

 

Värit

°Musta-valkoinen-harmaa

°Luonnon värit

°Tehostevärit: luumu, viini, tummansininen, beige, poltettu oranssi

 

Muotityöläisen näkökulmasta on sanottava, että tänä syksynä muoti näyttää ehkä yhtenäisemmältä kuin koskaan. Retail puolella mallistoissa ei näkynyt oikeastaa mitään uutta ja mallistot olivat järestään esim. todella tummanpuhuvia. Voisi ehkä siis sanoa, että tällaisessa taloustilanteessa muotikin näyttää laahaavan hiukan ja suunnittelijat pelaavan varman päälle? Niin tai näin. Ihanaa, että on syksy ja allekirjoittanut ainakin löytää näistä syksyn trendeistä ja väreistä omansa. Entä te?

M.

Ps. Seuraavat pari päivää huhkitaan studiolla. Kurkkaa instagram niin saat selville mistä on kyse! 🙂

AW 2014 trends, key pieces and colors…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *