THINGS THAT MATTER

things-that-matter.png

 

 

Minulta kysyttiin taannoin mitkä ovat 5 merkittävintä asiaa elämässäni ja voi juku, ei ollut mikään kevyt kysymys. Tänä keväänä olenkin erityisesti kiireisen kevään tiimoilta pohtinut paljon juuri sitä mikä on merkittävää ja mikä ei, ja mikä tekee oikeasti onnelliseksi.

Perhe ja ystävät ovat itselleni ehdottomasti niitä elämän tärkeimpiä asioita. Niin kuin varmasti suurimmalle osalle(?). Hyvät ja läheiset suhteet perheen ja ystävien kanssa ovat niitä merkityksellisiä.

Sen lisäksi terveys on minulle ehdottomasti yksi merkittävä asia elämässäni. En ole koskaan sairastanut tai loukkaantunut vakavasti, mutta tiedän mitä masennus on. Hassunkurista, mutta toisaalta olen todella kiitollinen, että olen läpikäynyt masennuksen. Se on opettanut millaista elämää haluan ja millaista en halua elää.

Yliopistovaihto Pariisissa on myös yksi elämäni merkittävimpiä ja ikimuistoisimpia asioita. Siellä ikään kuin löysin itseni ja minulle kirkastui se kuka olen tai mitä haluan tehdä. Ulkomailla asuminen tai reissaaminen siis kannattaa. Uusien kulttuurien ja ihmisten kohtaaminen poissa kotoa tutuista ympyröistä todella avartaa. Nykyään täytän ulkomailla asumisen kaipuuni matkustella.

Olen myös huomannut, että mielekäs työ on minulle todella merkittävä tekijä hyvinvoinnissani. Se, että saan tehdä itselleni tärkeää työtä täydellä sydämellä merkitsee minulle enemmän, kuin olen ehkä aikaisemmin ymmärtänytkään. Voidakseni hyvin kaipaan myös työn ja hektisen arjen vastapainoksi aika-ajoin ihan vain olemista. Luppoaikaa ja lepoa. Joutenolo saa itselläni aivot raksuttamaan ja ajatukset virtaamaan, ja muutaman tällaisen päivän jälkeen olo on aina, kuin uudestisyntynyt.

Puolisoni tapaaminen on myös ehdottomasti ollut yksi elämäni merkittävimpiä juttuja. Kohdatessamme elämä muutti aikalailla suuntaa. Long story short: Pariisista pikkukaupunkiin ja sitä rataa. Hänet kohdatessani myös tajusin, että oikeasti kaikista merkittävin asia elämässä on rakkaus.

Kliseistä, mutta totta.

xx

M.

 

// Long story short: Put first the things that really matter to you.

suhteet oma-elama mieli syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *