VAATEKAAPILLA W/ ANU

#Vaatekaapilla -juttusarjan kolmas ja vuoden ensimmäinen osa, olkaa hyvät!

 

Anu18.png

 

 

Tyylioppi

Anu kuvailee tyyliään rennon skandinaaviseksi ja kertookin rakastavansa sekä ruotsalaisten minimalistista tyylitajua että tanskalaisten rennon huoletonta otetta pukeutumiseen.

”Pukeutumistani voi usein kuvailla kahdella ääripäällä, koko mustaa tai kreisejä printtejä ja väriyhdistelmiä. Laskeutuvat materiaalit ja oversize mitoitukset ovat minun juttuni.”

Anu kertoo myös, että hän on syksy- ja talvi-ihmisiä mikä ohjailee paljolti myös hänen pukeutumistaan.

”Asujeni suunnittelu lähtee useimmiten takeista ja kengistä. Ne ovat siis ehdottomasti THE THING. Olen kerrospukeutuja ja tästä syystä takkini on lähes poikkeuksetta auki!”

 

Luottovaatteet

Silloin, kun mikään ei tunnu näytä hyvältä, Anu luottaa klassikoihin. Oversize kauluspaidat ja tiukat farkut toimivat aina. Anu myös vinkkaa, että myös punatut huulet toimivat aina! Kirkkaalla huulipunalla saa myös helposti fokuksen pois vaatteista niin halutessaan.

 

Anu14.png

 

Parhaat ostokset

Parhaiksi hankinnoikseen Anu listaa mustan pitkän villakangastakin, mustat nilkkurit, biker nahkatakin sekä mustat ratsastushousut. Klassikko-ostoksia, jotka toimivat kaiken kanssa ja kestävät aikaa.

Näiden top klassikkohankintojen lisäksi Anu listaa vaatekaapin herkuiksi myös Kiinasta hankitun vaaleanpunaisen villakangastakin, valkoisen vekkihameen, tupsuballerinat ja käärmekuosiset avokkaat.

 

Anu16.png

 

Shoppailustrategia

Anu kertoo olevansa hyvin ex tempore shoppailija.

”Se kun matkustin Kiinaan ja minulla oli ajatuksissa teettää mittatilauksena klassinen musta tai beige villakangastakki, mutta palasinkin kotiin hattaranvärisen villakangastakin kanssa, kertoo varmaan aika paljon.”

Anu myös paljastaa, että kaveripiirissään häntä kutsutaan (enemmän ja vähemmän leikkimielisesti) ultimate sale-hunteriksi, koska hän onnistuu aina tekemään mitä uskomattomampia löytöjä alennushinnoin!

”En muista, koska olisin viimeksi maksanut ketjuliikkeiden tuotteista täyttä hintaa. Pienessä mielessäni yritän myös vakuutella itselleni, että -50% tai -70% ostetut vaatteet, eivät ole kannattavaa liikkeille, enkä näin siis tue massakuluttamista…”

Isoimpien ostoksien tulee myös olla trendihömpötyksiä ajattomampia ja kestää aikaa. Farkut, takit ja laukut saattavat olla pohdintalistalla pitkäänkin. Nettikauppojen sijaan Anu tekee ostoksensa lähes aina kivijalkamyymälöistä.

”Selaan kyllä nettikauppoja, mutta harvemmin siirrän ostoksia ostoskoriin. Haluan sovittaa, nähdä istuvuudet ja tunnustella materiaaleja ja netissä sitä ei voi tehdä.”

Anu kertoo viime aikoina pohtineensa paljon myös kuluttamistaan ja laittaneensa itsensä pienelle shoppailulakolle.

”Koen, että elän niin sanotusti ristiriidassa shoppailustrategiani kanssa –  en haluaisi tukea massakuluttamista ja materiaalivalinnoissani haluaisin olla tarkempi. Tällä yritänkin kehittää itsestäni vastuullisempaa ja harkitsevampaa kuluttajaa. ”

Anu10-taustaton.png

 

 

Lempimerkit

Lempimerkeikseen Anu luettelee Rodebjer, Ganni, Isabel Marant, Carin Wester, Filippa K, Marimekko, House of Dagmar, Acne. Uusimpana ihastuksena White Tail, jonka alkutaipaleen tarinaa Anu mielenkiinnolla seuraa.

Vaatekaapin luottomerkeikseen Anu luettelee puolestaan sekä kotimaisia merkkejä että ketjukamaa.

”Suurin osa vaatteistani on ostettu kaupoista Lindex, Zara, HM, Bikbok, Mango, Cos ja Marimekko.”

 

Anu10.png

 

Henkarilla juuri nyt

Juuri nyt Anun voi nähdä pukeutuvan poolopaitaan, midimittaiseen hameeseen, tekoturkikseen tai hapsuneuleeseen.

 

Inspiraatio

Anu kertoo etsivänsä inspiraatiota eniten sosiaalisen median välityksellä. Sosiaalisen median rinnalla Anua viehättää myös aidon elämän katumuoti ja taidealan tapahtumat.

”Lähes kaikki suoranainen inspiraationi tulee tänä päivänä Instagramin välityksellä. Sen lisäksi rakastan kaupunkeja ja pongailla ihmisiä kaduilta. Yritän altistaa itseäni mahdollisimman paljon myös erilaisille taide-aloille, ja hakea sitä kautta hieman erilaista inspiroitumista.”

 

Anu7.png

 

Paras pukeutumisvinkki

Anu kehottaa satsaamaan kenkiin ja takkeihin ja omistamaan niitä useampia.

”Omista sekä klassikoita että show stoppereita. Suomessa takkikelejä on varmaan 90% vuodesta, joten jos asu ei muuten miellytä, olet ainakin cool työmatkallasi tyylikkäässä takissa!”

Anu myös kertoo, että hän yhdistää aina useimmiten maltillisen asuun jotakin extraa. Esimerkiksi kun pukee ylleen kerralla kaikki lempikorut saa aikaan näyttävän statement korun, joka nostaa yksinkertaisenkin asukokonaisuuden aivan uudelle tasolle.

 

Tyylimuusa

Anulla ei varsinaisesti ole yhtä ainoaa tyylimuusaa, mutta kertoo kuitenkin seuraavansa muutamia inspiroivia naisia Instagramissa.

”Nämä henkilöt ovat sellaisia, joiden feedit selaan ensimmäisenä pukeutumiskriisin sattuessa. Toivoisin myös, että jokin päivä tyylini olisi yhtä kauniissa balanssissa, kuin näillä naisilla.”

Varokaa vain Maja Wyh, Darja Barannik, Natasha Goldenberg, Eleonora Carisi, Gala Gonzáles, Sandra Hagelstam, Elin Kling ja Hanna MW.

 

 

Kiitos Anu ihanasta jutusta ja inspiroivasta sunnuntaipäivästä!

M.

 

 

My friends closet…

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *