WALK IN CLOSET

 

Vaatekaappi1.png

Vaatekaappi2.png

 

Lupailin vinkkejä vaatehuoneen ylläpitoon ja järjestykseen. Tässä muutamia hyväksi havaitsemiani keinoja, joiden avulla vaatehuoneessa vierailusta on tullut ainakin itselleni vähän mieluisampaa. Toivottavasti näistä on myös iloa teille!

Lajittele värien ja käyttötarkoituksen mukaan.

Harmoniset väripinot ja käyttötarkoituksen mukaan lajitellut vaatteet tekevät vaatehuoneesta helpommin hallittavan ja helpottavat hurjasti myös vaatteiden löytämistä ja valintaa. Lisäksi lajittelen itse vaatteeni myös tuoteryhmittäin. Neuleet väreittäin omissa pinoissaan, t-paidat väreittäin omissa pinoissaan jne. Erottelen myös arki-, koti- ja treenivaatteet toisistaan. 

 

Viikkaa huolellisesti.

Siistit ja huolellisesti viikatut pinot ovat paitsi viikkaushullun unelma, myös helppo tapa saada vaatehuone näyttämään siistiltä kertaheitolla. Tuotteet myös pysyvät parempana ja huolitellumpana, kun ovat oikein viikattu ja pinottu.

 

Ripusta kauneimmat kappaleet paraatipaikoille.

Ilo silmälle, ilo mielelle… Lempparivaatteesi saavat varmasti aina hyvällä tuulelle, joten miksi et ripustaisi niitä katseltavaksi vaikka kokoaikaisesti? Kauniit vaatekappaleet toimivat parhaimmassa tapauksessa myös sisustuselementtinä. Samoin, kuin kauniit säilytyslaatikot (ks. alempi kohta)!

 

Hyödynnä sisustukseen sopivia säilytyslaatikoita.

Laatikoihin saa kätevästi kätkettyä kaikkea enemmän ja vähemmän tarpeellista pois näkyviltä. Kauniit säilytyslaatikot toimivat samalla kivasti myös sisustuselementteinä. Vanhat kenkä- ja vaatelaatikot toimivat myös kätevästi!

 

Panosta henkareihin.

Hyvännäköiset ja samanlaiset henkarit yhtenäistävät helposti vaatehuoneen yleisilmeen ja tuovat putiikin tuntua pienempäänkin vaatekomeroon. Hyvät henkarit pitävät myös tuotteet ryhdikkäinä. Neuleita suositellaan useimmiten btw viikattavaksi, koska ne helposti viruvat henkareissa. Kannattaa siis valita huolella mitä henkaroi ja mitä viikkaa, sekä tarkistaa materiaalilappu! Tietty materiaali vaatii tietynlaisen säilytyksen ja huolenpidon.

 

Viimeistele tunnelma huonetuoksulla.

Huonetuoksuilla saa luotua kivasti tunnelmaa kotiin, joten miksi ei myös vaatehuoneeseen? Valitse raikas tuoksu, niin saat tunnelman lisäksi myös raikkautta tunkkaiseen vaatehuoneeseen.

 

Asukriisien ehkäisyä auttaa kummasti myös asukokonaisuuksien etukäteen suunnittelu. Itse saatan useasti suunnitella myös useampia asuja etukäteen, jotta kiireen tullen voi valita jo valmiiksi suunnitellun setin muutamista vaihtoehdoista. Siisti vaatehuone ja valmiiksi suunnitellut asut ovat ehdottomasti kiireiden päivien (ja arkiaamujen) pelastus. Suosittelen!

 

M.

Ps. Kun vein viime viikolla tavaraa kirpputorille muuan hauska mies totesi vierestä viikkailua katsoessani, että ”Älä nyt noin siistiksi viikkaa, kohta ne on kuitenkin sotkussa.”. Heh. Vaatealalla työskentely taitaa vähän kuultaa läpi ja tuli mieleeni, että se saattaa näkyä vähän myös tässä vaatehuoneen ”hifistelyssä”? 😀

Tips to a harmonic walk in closet:
– Organise clothes in colors and use
– Hang the beautiful ones in front
– Fold the clothes properly
– Show your favorite shoes
– Use store boxes (Old shoes boxes are also good!)
– Use similar kind of hangers to create cohesion
– Have a nice room scent to finalize the touch and keep the room fresh

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *