Odottelua

Minkälainen työnhakija sinä olet? Lähetätkö monta hakemusta viikossa, vai hiotko yhden hakemuksen viimeisen päälle ja haet vain kaikkein timanttisimpia hommia? Mitä sitten, kun olet hakenut sitä unelmien työpaikkaa? Odotteletko yhteydenottoa ilman, että haet muita töitä vai luotatko hakemukseesi ja mahdollisuuksiisi saada hakemasi työ?

Minun kohdallani homma menee kutakuinkin näin: Kun se mahtavalta kuulostava työpaikkailmoitus tulee vastaan, innostun täysillä. Alan naputtelemaan hakemusta niin, että näppäimistö sauhuaa ja vastaan kaikkiin vaatimustasoihin jollakin tavalla. Kun hakemus ja CV ovat lähetetty iskee tyhjyys. Mitäs sitten? Tuntuu hullulta alkaa tavoittelemaan jotain vähemmän kiinnostavaa työtä, sillä olenhan ihan varma, että tuo juuri hakemani työpaikka on minun.

Kilpailun työpaikoista ollessa kovaa, olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että on parempi vaan jatkaa työhakemusten lähettämistä ja muiden kiinnostavien työpaikkojen etsimistä. Motivaation löytyminen hakemusten kirjoittamiseen on vaan vähän kiven alla, kun odottelee puhelua siitä unelmien työpaikasta. Kohdallani siihen on auttanut tietoisen tauon ottaminen työnhausta, vaikka puoleksi päiväksi ja muiden asioiden tekeminen. Olen henkeen ja vereen myös listaihminen, joten monesti saatan listata hyviä asioita niistä ei niin innostavista työpaikoista, jolloin innostus niitä kohtaan kasvaa. Näin motivoin itseäni tavoittelemaan myös niitä vähän erilaisia työpaikkoja.

Taitaa olla sanomattakin selvää, että täällä odotellaan sitä puhelua siitä unelmahommasta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *