Lohkoperunat ja salsa

§e6960375-2abc-47fa-8963-993d67c6670d.jpg

 

 

Tällä kertaa halusin jotain ”kunnon” ruokaa. Ensin ajattelin vegaanisia makkaraperunoita, mutta sitten muutin mieleni ja päädyin lohkoperunoihin ja salsaan. Kasvikset karamellisoidaan sen takia, että salsasta tulisi makeampaa. Punasipulin valitsin kaikkien sipuleiden joukosta sen värin takia, mutta totta kai myös maun. Paprikat taas valitsin niiden ihanan makeuden perusteella. Perunoiden määrää voi lisätä, tällä määrällä minä sain 2-3 henkilölle hyvän välipalan.

 

82e5b290-6a18-40bd-b1e9-1906856faae0.jpg

 

4 perunaa

1 paprikaa

1 pkt kirsikkatomaatteja

1 punasipuli

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,5 tl kurkumaa

25g maidoton leivontamargariini

2rkl sokeria

1rkl siirappia

2,5 dl vettä

 

Pese ja viipaloi perunat lohkoiksi. Pyörittele perunalohkot öljyssä ja laita pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä. 

Pilko kasvikset ja sipuli pieniksi paloiksi. Laita kasvikset ja margariini paistinpannulle ja kuullota niitä kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää sokeri ja siirappi. Viillä tomaatteihin pieni ristiviilto ja lisää ne sitten pannulle. Kaada vesi pannulle, lisää mausteet ja hauduta noin 10 minuuttia.

 

 

koti ruoka-ja-juoma