Guacamole
Meksikolainen guacamole sopii naposteltavaksi nachojen tai vihannesten kanssa. Valmistaminen on naurettavan helppoa.
Sitrushedelmän ansiosta avokado ei tummu, kuten salaateissa. Limen mehu antaa makuun potkua.
Guacamole
2 avokadoa
1 sipuli
1 tomaatti
1 limetti
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Halkaise avokado, poista siemen ja koverra liha irti kuorista.
Pilko sipuli ja tomaatti hienoiksi kuutioiksi. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita siihen kasvikset. Purista joukkoon yhden limetin mehu. Mausta.
Anna guacamoledipin maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Milloin: Kun himoitset pikkusuolaista ja haluat vaihtelua dipille
Vinkki: Varmista että avokado on kypsä. Tunnistat kypsän avokadon siitä, että se tuntuu hieman pehmeältä kapeimmasta kohdasta puristaessa. Kanta lähtee helposti irti.
Valmistumisaika: 40 min