Ensimmäinen
Linssi-kookoscurrypata, kotijuustosalaatti, tomaatti-papukeitto, thaimaalainen kanakeitto, jauhelihakastike ja spagetti. Näitä viittä ruokalajia meillä syödään. Hyväksi todettuja aterioita, joita olen valmistanut niin monta kertaa, että epäonnistumisen mahdollisuus on pieni.
Nyt olen kuitenkin tehnyt keittiössäni jotain muuta. Kasvatin avokadopuun. Tyvestä latvaan sen pituus on 20,5 senttimetriä. En olisi voinut kuvitella, että onnistuisin kasvattamaan hedelmän sisällä asuvasta kivestä kasvin.
Lilluttuaan muutaman viikon vesilasissa, avokadokivi kasvatti juuret ja lähti itämään. Istutuin sen joulutähdeltä jääneeseen multaan. Nyt lehdet ovat suuria kuin karjalanpiirakat. Hämmästelen avokadon ihmettä joka päivä.
Avokadopuu muistuttaa minua siitä, että vaikeiksi mieltämissään asioissa voi onnistua melko helposti. Toivon, että blogini innoittaa muutkin kokeilemaan uusia asioita. Ruuanlaitto ei ole vaikeaa.
Avokadopuun innoittamana haastan itseni valmistamaan guacamolea. Ensimmäistä kertaa ikinä.