Ladataan...
AXELIN

Terkut kesälomalta, jonka lomassa myös sisäinen keittiömestarini on jälleen herännyt henkiin ja lukuisat uudet reseptit odottelevat jo vuoroaan! Tällä kertaa pizzalauantai toteutui vähän erikoisemmalla pohjalla, joka syntyi pääosin siemenistä ja gluteenittomista maissijauhoista.

Gluteeniton siemenpohjainen pizza

  • 2dl Maissijauhoja
  • 1dl Auringonkukansiemeniä
  • 1dl Kurpitsansiemeniä
  • ½ dl Pellavasiemenrouhetta
  • ½ dl Chiasiemeniä
  • 1 tl Psylliumia
  • 1dl Oliiviöljyä
  • 2 dl Kiehuvaa vettä
  • Hyppysellinen suolaa

(Raaka-aineissa voi hyvin käyttää mielikuvitusta ja mm. mantelit ja pistaasipähkinät (!) voisivat toimia myös)

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää 1dl öljyä sekä 2 dl kiehuvaa vettä. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jätä taikina hetkeksi kohoamaan. Painele taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Itse käytän painelussa hyväksi kädessä muovipussia, sillä taikina on kovin tahmeaa.

Paista uunissa 150 asteessa noin 45-55 minuuttia uunin vahvuudesta riippuen. Ota pohja uunista ja anna hieman jäähtyä. Kerää päälle lempitäytteesi ja käytä tarvittaessa vielä uunissa kymmenisen minuuttia.

 

Saa nähdä millaiset vehnäöverit sitä tulee vedettyä ensi viikolla, sillä huomenna tie vie Roomaan!

 

Ladataan...
AXELIN

Viikonloppu taas jälleen takana (mihin se aina menee) ja energiatasot ovat kutakuinkin täysillä taas uuteen viikkoon. 

Itselläni viikonloppu meni rauhallisissa merkeissä melkoisen vauhti-viikon jälkeen. Sunnuntaina suuntasin ensimmäistä kertaa tänä kesänä Hietalahden kirpputorille ja nautin aurinkoisesta aamusta kävellen pitkin keskustan katuja.

Illalla hemmottelin itseäni vielä Dr. Hauschkan savinaamiolla, joka lupaa syväpuhdistaa ihoahuokosia tehokkaasti. Ihon puhdistuksessa olen aikalailla "kaikki tai ei mitää" -tyyppi ajasta riippuen. Tiettyinä aikoina innostun kiinnittämään hoitoihin hyvinkin paljon huomiota mutta välillä tyydyn pelkästään päivittäiseen perus puhdistukseen. Tällä hetkellä onkin suunnitelmissa ottaa taas hieman järeämmät aseet käyttöön ja saada iho erityisen hyvinvoivaksi ja kosteutetuksi ennen päivetyksen saapumista kasvoille.

Olen tutustunut luonnonkosmetiikkaan vasta hiljattain ja testaillut näin alkuun ihan muutamia merkkejä. Ainakin Dr. Hauschkan tuotteet ovat osoittautuneet toimiviksi omalle ihotyypilleni mutta testailu jatkukoon. :)

Parhaiten naamioista saa tehot irti jos ennen naamion levittämistä tekee kasvoille höyryhoidon, missä lämpö ja kosteus tehostavat ihohuokosten avautumista. Höyryhoito syntyy laittamalla kiehuvaa vedettä pesuvatiin ja suuntaamalla kuuma vesihöyry varovasti kasvoille. Peittämällä pään pyyhkeellä telttamaisesti höyry ei karkaa ja kestää pidempään. Höyryhoidon kestoksi suositellaan noin 5-10 minuuttia, jonka jälkeen naamio levitetään saman tien kasvoille ihotyypistä riippuen noin 5-15 minuutiksi. 

Aurinkoista viikkoa!

Pages