Ihanaa sunnuntaita!

Halusin vain tulla pikaisesti toivottamaan rentouttavaa sunnuntaita! Kevään ja koko yliopistouran (wuhuu) viimeiset tentit painaa tällä hetkellä pahasti päälle ja mennyt viikko onkin vietetty kirjaimellisesti nenä kiinni kirjassa.. Palataan siis ensi viikolla asiaan!

dsc_000.jpg

 

Muistakaahan onnitella äitejä tänään <3

suhteet ystavat-ja-perhe trendit

Feta-pinaattipiirakka

Vappu on jo nurkan takana!

Vappupäivän ehdottomiin perinteisiini kuuluu brunssi-piknik Kaivopuistossa. Ystäväpiirissä täytetään myös vuosia vappupäivänä, joten syytä juhlaan löytyy aina tuplasti. Viime vuonna taisimme saada juuri piknik herkut laitettua esille kunnes alkoi satamaan vettä. Toivottavasti tänä vuonna olisi parempi tuuri ilmojen suhteen!

Jos olet samanlainen viime tipassa leipoja kuin minä, tässä ohje helpon ja nopean feta-pinaattipiirakan valmistukseen. Oikeastaan leivon piirakan aina kaikkialle, ja se alkaa olemaan jo vakiokalustoa niin illanistujaisissa kuin juhlavimmissakin pidoissa. Kokonaisuudessaan hommaan menee aikaa alle tunti (lähikaupassa juokseminen ei sisälly määritettyyn aikaan).

dscf8027_copy.jpg

dscf8034_copy.jpg

Feta-pinaattipiirakka

  • valmis piirakkataikina
  • 150 g pakaste pinaattia 
  • 200 g fetaa 
  • 4 kananmunaa (mieluiten luomu)
  • 120 g smetanaa (1 purkki)
  • 1 dl maitoa
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria​

Laita uuni kuumenemaan 180° asteeseen. Aloita levittämällä sulatettu piirakkataikina vuokaan (24cm). Sulata pinaatti ja lisää se piirakan pohjalle, jonka jälkeen murenna feta joukkoon. Valmista seos piirakan päälle sekoittamalla keskenään 4 kananmunaa, smetana, maito sekä mausteet erillisessä kulhossa. Kaada se piirakan päälle ja ripottele lopuksi juustoraastetta oman maun mukaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia kunnes pinta on kullan ruskea.

Piirakka toimii mielestäni niin lämpimänä kuin kylmänäkin. 

dscf8055_copy.jpg

dscf8067_copy.jpg

 

Hauskaa vappua ja chin chin! 

koti ruoka-ja-juoma