Vappu on jo nurkan takana!
Vappupäivän ehdottomiin perinteisiini kuuluu brunssi-piknik Kaivopuistossa. Ystäväpiirissä täytetään myös vuosia vappupäivänä, joten syytä juhlaan löytyy aina tuplasti. Viime vuonna taisimme saada juuri piknik herkut laitettua esille kunnes alkoi satamaan vettä. Toivottavasti tänä vuonna olisi parempi tuuri ilmojen suhteen!
Jos olet samanlainen viime tipassa leipoja kuin minä, tässä ohje helpon ja nopean feta-pinaattipiirakan valmistukseen. Oikeastaan leivon piirakan aina kaikkialle, ja se alkaa olemaan jo vakiokalustoa niin illanistujaisissa kuin juhlavimmissakin pidoissa. Kokonaisuudessaan hommaan menee aikaa alle tunti (lähikaupassa juokseminen ei sisälly määritettyyn aikaan).


Feta-pinaattipiirakka
- valmis piirakkataikina
- 150 g pakaste pinaattia
- 200 g fetaa
- 4 kananmunaa (mieluiten luomu)
- 120 g smetanaa (1 purkki)
- 1 dl maitoa
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Laita uuni kuumenemaan 180° asteeseen. Aloita levittämällä sulatettu piirakkataikina vuokaan (24cm). Sulata pinaatti ja lisää se piirakan pohjalle, jonka jälkeen murenna feta joukkoon. Valmista seos piirakan päälle sekoittamalla keskenään 4 kananmunaa, smetana, maito sekä mausteet erillisessä kulhossa. Kaada se piirakan päälle ja ripottele lopuksi juustoraastetta oman maun mukaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia kunnes pinta on kullan ruskea.
Piirakka toimii mielestäni niin lämpimänä kuin kylmänäkin.


Hauskaa vappua ja chin chin!