Saappikkaat uusiks

Kenkäfriikkinä minun on todella vaikea luopua kengistä jotka ovat muutoin ihan käyttökelpoiset mutta saappaiden jokin osa on rikki. Kuten nyt näissä minun ihanissa saapikkaissani. Olen nämä saanut aikanaan mieheltäni lahjaksi kun työskenteli Virossa. Joka viikko sain ihanat kengät tuliaisiksi. Minulle ei siis kannata tuoda kukkia tai muutakaan vaan ne kengät. Nämä kyseiset herkut on todella paljon käytetyt ja nyt sitten palautuivat tyttöni lainasta huonokuntoisina. Tosin, olivat suht huonokuntoiset jo silloin sinne mennessä. Korko ja muu osa kenkää oli vielä sen verran hyvässä kunnossa, etten kerta kaikkiaan voinut niitä viskata päin vesilintua, ei auttanut kuin etsiä turkislaatikkoni ja ottaa sieltä tarvikkeet.
Tämän tyyppisiä kenkiä myydään paljon kenkäliikkeissä niin ideaa muokkaukseen saa aika helpostikkin. Pyörittelin pitkään ja mietin miten homman toteutan kunnes päätin tehdä helposti ommellen. Tein siis tavallaan sukan kengän varteen. Tämä tuunaus näyttää hankalalle mutta on oikeasti hyvin helppo.

Leikkaa saapikkaan varsi ensin sopivan mittaiseksi, omani leikkasin juuri vetoketjun yläpäästä. Sovittelin tekokarvaa varren ympärille. Karva kannattaa leikata muutaman sentin verran pienemmäksi kuin varren yläpää on. Ommellessa varovasti sovittaa karvan varteen hiukan venyttäen. Varresta tulee hiukan tukevampi näin. Ompele karvan lyhyemmät päät yhteen ja näin saat kenkään ”sukan”. Laita karva kengän sisälle ja sovittele tasaisesti reunat vastakkain (karvan ja kengän varren). Ompele karva kiinni varteen ja käännä karva sen jälkeen oikein päin varren päälle. Näin sauma jää sisäpuolelle piiloon (varren ja ”sukan” väliin). Voit vielä päälitikata niin ”sukka” pysyy paikallaan. 

Koristeet voi olla oikeastaan millaisia vain, vöitä, koristenauhoja. Itse päätin tällä kertaa tehdä loppu karvasta tupsut ja yksi pieni kivi riitti. Yleensä kun haluan niin kovin runsasta niin tämän halusin tehdä eri tavoin. Karvatupsut on todella helppo tehdä itse. Leikkaa karvasta pieni ympyrä, ompele harsitikkaus käsin reunan ympäri ja kiristä tiukalle. Omepelin käsin tupsut kiinni nahkanauhan pätkiin ja kiinnitin sen käsin kengän varteen ja kiven ompelin käsin myös. Lopuksi käsittelin kengät mustalla kenkävahalla. 

b1.JPG

b2.JPG

b7.JPG

b8.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *