Pad Kraprao – thaivaallista!
Tänään tein aivan taivaallista ruokaa! Tässä ohje:
Pad Kraprao eli thaimaalainen basilikawokki
- 3 punaista chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 400 g broilerin- tai kalkkunanjauhelihaa
- 2 rkl kalakastiketta
- 2-3 rkl osterikastiketta
- 1/2 rkl sokeria
- (1/2 dl vettä)
- 1 ruukku thaibasilikaa
- 4 paistettua munaa
- basmati- tai jasmiiniriisiä
- tulista chilikastiketta
Halkaise chilit ja poista siemenet. Pilko chilit ja kuoritut valkosipulinkynnet hienoksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää chilit ja valkosipulit. Kuullota ja lisää joukkoon jauheliha, kalakastike, osterikastike ja sokeri. Paista, kunnes liha on kypsää. Lisää mukaan hieman vettä, jos seos on kuivaa. Sekoita joukkoon hieman hienonnetut thaibasilikan lehdet. Tarjoa wokki paistettujen munien, keitetyn riisin ja tulisen chilikastikkeen kanssa.
Huomaa, että thaibasilikalla ei ole mitään tekemistä tavallisen basilikan kanssa! Thaibasilika lienee toiselta nimeltään kanelibasilika. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluisi pyhää basilikaa (holy basil), mutta sitä saa vain etnisistä kaupoista, jollaista ei sattunut olemaan matkani varrella.
Löysin tämän mielettömän hyvän ja helpon ohjeen Maku-lehdestä. Pelkäsin laittaa wokkiin kolme chiliä – ajattelin, että siitä tulisi aivan liian tulista. Mutta päinvastoin, olisin kaivannut lisää potkua! Tosin unohdin tarjoiluvaiheesta tuon ehdotetun chilikastikkeen… Ensi kerralla sitten. Tästä nimittäin tuli heti lempiruokani! Mmmm…