DIY: Sammutuspeitteen tuunaus

Sammutuspeite, tuo joka kodin silmänilo!

Peite kannattaa tuunata sisustukseen sopivaksi ompelemalla sille huppu. Kas näin:peite1.jpg

Tarvitset sopivaa kangasta, mittanauhan, kynän, sakset, nuppineuloja ja ompelukoneen.

peite2.jpg

Opettele ensin sammutuspeitteen käyttö lukemalla ohjeet!

peite3.jpg

Mittaa sammutuspeitteen koko. Leikkaa sitten kankaasta etu- ja takakappale siten, että lisäät sivuille yhteensä 2 cm saumanvarat sekä ylä- ja alakäänteitä varten 6 cm saumanvarat. Eli jos sammutuspeitteen koko on 19 x 31 cm, kankaan koko on 21 x 37 cm.

peite4.jpg

Omaan sammutuspeitteeseeni valitsin Michael Millerin suunnitteleman Summer Mushrooms -kankaan, jonka tilasin etsy.comista.

peite5.jpg

Sitten vain ompelemaan! Itse vedin fiiliksellä ja sinne päin. Tarkkoja ohjeita on hankala antaa, sillä sammutuspeitteissä on erilaisia kiinnitysratkaisuja. Jätin hupun yläosaan raon, josta alkuperäinen purjerengas pilkistää, ja josta peitteen saa ripustettua.

peite6.jpg

Muista jättää hupun alaosa täysin avonaiseksi, jotta sammutuspeitteen saa tarvittaessa nopeasti käyttöön. Huppu voi tulla noin 1 cm alemmas kuin alkuperäinen säilytyspussi.

peite7.jpg

Valmista! Kiinnitä sammutuspeite sopivalle korkeudelle ja näkyvälle paikalle, esimerkiksi lähelle hellaa tai eteiseen.

Kauneus Sisustus DIY

Pad Kraprao – thaivaallista!

Tänään tein aivan taivaallista ruokaa! Tässä ohje:

basilikawok.jpg

Pad Kraprao eli thaimaalainen basilikawokki

  • 3 punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 400 g broilerin- tai kalkkunanjauhelihaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2-3 rkl osterikastiketta
  • 1/2 rkl sokeria
  • (1/2 dl vettä)
  • 1 ruukku thaibasilikaa
  • 4 paistettua munaa
  • basmati- tai jasmiiniriisiä
  • tulista chilikastiketta

Halkaise chilit ja poista siemenet. Pilko chilit ja kuoritut valkosipulinkynnet hienoksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää chilit ja valkosipulit. Kuullota ja lisää joukkoon jauheliha, kalakastike, osterikastike ja sokeri. Paista, kunnes liha on kypsää. Lisää mukaan hieman vettä, jos seos on kuivaa. Sekoita joukkoon hieman hienonnetut thaibasilikan lehdet. Tarjoa wokki paistettujen munien, keitetyn riisin ja tulisen chilikastikkeen kanssa.

Huomaa, että thaibasilikalla ei ole mitään tekemistä tavallisen basilikan kanssa! Thaibasilika lienee toiselta nimeltään kanelibasilika. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluisi pyhää basilikaa (holy basil), mutta sitä saa vain etnisistä kaupoista, jollaista ei sattunut olemaan matkani varrella.

Löysin tämän mielettömän hyvän ja helpon ohjeen Maku-lehdestä. Pelkäsin laittaa wokkiin kolme chiliä – ajattelin, että siitä tulisi aivan liian tulista. Mutta päinvastoin, olisin kaivannut lisää potkua! Tosin unohdin tarjoiluvaiheesta tuon ehdotetun chilikastikkeen… Ensi kerralla sitten. Tästä nimittäin tuli heti lempiruokani! Mmmm…

Koti Ruoka ja juoma