Koh Kho Khao

Kävimme Koh Kho Khaolla pienellä päiväretkellä. Koh Kho Khao on pieni saari lähellä Thaimaan manteretta. Khao Lakista pääsee helposti skootterilla tai autolla Ban Nam Khem -satamaan, josta on nopein reitti saarelle. Satamassa on autolautta, eli autonkin voi ottaa Koh Kho Khaolle mukaan. Autolauttaa emme käyttänneet, koska kulkupelimme oli skootteri.

Skootterit kuljetetaan ihmisten kera pitkähäntäveneellä saarelle. Aikaa mantereelta saarelle menee n. 10 minuuttia. Kahden ihmisen ja yhden skootterin kuljetus pitkähäntäveneellä maksoi 60 baht, eli n. 1,70 €. Kyytiä ei tarvitse erikseen varata. Rannassa on useita pitkähäntäveneitä ja niiden kuljettajat, joille voi ilmoittaa haluavansa kyydin. Ilman skootteria hinta on vielä halvempi. Skootterit lastataan ramppia pitkin veneeseen, aluksi hieman hirvitti. 😀

Koh Kho Khaon satamassa on heti muutama ruokapaikka ja majoitusta. Saari huokuu rauhallisuutta. Liikennettä on todella vähän. Lähdimme ajelemaan satamasta saaren päätietä summamutikassa eteenpäin. Vain muutama skootteri tuli vastaan.

Käännyimme jonkin ajan kuluttua päätieltä pois ja ajoimme rantaa kohti. Löysimme autiorannan, ei ketään missään! Toisaalta varjopaikkoja oli minimaalisesti ja lämpöä riitti +34 varjossakin, joten emme jääneet enempää rannalle. Päätimme etsiä ruokapaikan. Ajelimme Riversand Bungalows -majoituksen luokse ja sieltä löytyi bambumajoja ja ravintolakin. Ruoka oli samoissa hinnoissa kuin mantereella. Eli suunnilleen 150 baht annos (n. 4,2 €). Riversand Bungalows sijaitsee rannalla, paikan bambumajoihin olisi ollut kiva varmasti varata majoitus ja jäädä yöksi. Rannalta löytyi myös hieronta.

Ruuan jälkeen päätimme lähteä pois Koh Kho Khaolta. Ajelimme satamaan ja jälleen skootteri ja meidät kuljetettiin pitkähäntäveneellä takaisin mantereen puolelle. Sama hinta, 60 bahtia.

Koh Kho Khaosta jäi positiivinen fiilis. Jos kaipaat oikeasti omaa rauhaa, voin suositella kyseistä saarta. Mitään huikeita palveluja ei varmasti paikasta löydy paljoa, joten isoja bileitä tai muuta vastaavaa tuskin kannattaa odottaa. Eli käytännössä katsoen, jos haluat vain levätä rannalla ja kuunnella meren kohinaa, on Koh Kho Khao oikea valinta sinulle.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *