Luonnonkosmetiikan aurinkorasvat testissä

Kerron tässä postauksessa teille kokemuksia luonnonkosmetiikan aurinkorasvoista. Luonnonkosmetiikan aurinkorasvoissa on fysikaalinen suoja ts. suoja aurinkoa vastaan saadaan yleensä sinkki- ja/tai titaanioksidilla.

Nanopartikkelit on kielletty sertifioidun luonnonkosmetiikan keskuudessa, joten niistäkään ei tarvitse olla huolissaan. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet kehittyvät nopeaa tahtia, joten enää ei tarvitse pelätä saavansa täysin valkoista kalvoa iholle, jota aiemmin luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet tekivät.

Nämä kaikki aurinkosuojat pääsivät testiin Thaimaan Khao Lakissa, joten paahtavaa auringonpaistetta oli päivittäin ja UV-kerroin oli korkea.

Acorelle spray solaire SPF 30

Ehdottomaksi suosikiksi nousi Acorellen suihkutettava aurinkosuoja. Ensinnäkin tuoksu on ihanan hedelmäinen. Luonnonkosmetiikassa ei käytetä synteettisiä hajusteita, joten hieman tuoksuvatkin tuotteet sopivat usein herkillekin ihmisille.

Acorelle levittyi hyvin. Tämän suihkeen saa nopeasti levitettyä koko iholle, joka on iso plussa esim. kiireisenä ranta-aamuna. Kyseisellä suihkeella saa toisaalta tarvittaessa tehtyä iholle valkoisen suojakalvonkin, kun kerrostaa suihketta enemmän ja välttää levittämästä nestettä paljoa. Kyseisestä ominaisuudesta on hyötyä esim. silloin, jos oikein palanutta ihoa on pakosti suojattava tehokkaammin vaikkapa venereissulla.

Sekä minä, että mieheni Jan käytettiin Acorellea Khao Lakin matkalla eniten kaikista mukana olevista aurinkosuojista. Oma ihotyyppini on helposti ruskettuva ja harvoin palava. Janin iho on yleensä hieman herkemmin palavaa sorttia. Acorellen kanssa kummankaan meidän iho ei kärvähtänyt.

Acorelle spray maksaa n. 25-30 €. Hinta voi tuntua kovalta, mutta tuote on riittoisaa. Ja maksaahan kemiallisetkin eli synteettiset ns.paremmat aurinkosuojat saman verran.

Bio Solis Oil Spray SPF 20

Biosoliksen aurinkoöljyn suoja perustuu karanjaöljyyn. Tuoksu on hyvin omalaatuinen tuon karanjaöljyn vuoksi. Tuoksu kuitenkin hälvenee nopeasti.

Aurinkoöljy on helppo levittää ja se tulee pullosta ulos helposti. Iholle jää hieman ”pronssinen” efekti, joka on kiva plussa etenkin ruskettuneissa säärissä. Kuitenkin kyseessä on öljy, joten vaatteet helposti sotkeentuvat ja iholle jää hieman ”klähmäinen” fiilis.

Tätä aurinkosuojaa uskaltaa käyttää helposti ruskettuvalle ja jo valmiiksi hieman päivittyneelle iholle. Khao Lakissa tätä testatessa tuntui, että rusketus tarrasi heti kiinni ihoon. Ihoni ei kuitenkaan palanut tuotetta käyttäessä.

Biosoliksen aurinkoöljy maksaa myöskin n. 25-28 € ja on riittoisaa. Tuotetta tarvitsee vähäisen määrän kerrallaan hyvän levittyvyyden ansiosta. Tätä aurinkosuojaa käytän jatkossakin puhtaasti aurinkoa ottaessa. Millekään veneretkelle en tätä laittaisi klähmääntyvyyden takia.

Biosolis Melt-In aurinkosuojavoide SPF 30

Biosoliksen Melt-In aurinkorasva on voidemaista ja helposti levittyvää. Tässä on öljyisempi fiilis kuin Acorellessa. Ei kuitenkaan niin paljoa, kuin Biosoliksen aurinkoöljyssä. Tuoksu on aika voimakas ja aika samantapainen kuin Biosoliksen aurinkoöljyssä.

Iholle jää tätä käyttäessä hieman klähmäinen fiilis ja vaatteet helposti sotkeentuvat. Tuotetta myös kuluu enemmän kuin tässä postauksessa aiemmin mainittuja aurinkosuojia. Ehkä se johtuu lähinnä siitä, että voide on paljon paksumpaa kuin esim. Acorelle.

Biosoliksen Melt-In antoi kuitenkin iholle hyvän suojan aurinkoa vastaan, eikä iho käristynyt Thaimaan auringon alla. Kuitenkin valitsisin Acorellen herkemmin palaavalle iholle.

Hinta on n. 30 €.

 

Yhteenveto

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat vetävät jo vertoja synteettisille aurinkosuojille. Korallitkin tykkäävät enemmän luonnonkosmetiikasta.

Muista suojautua auringossa tarpeeksi etenkin etelänmatkoilla ja siirry tarvittaessa varjoon. Myös varjossa ruskettuu. 🙂

Seuraavassa postauksessa vieraillaan vesiputouksilla. Hejdo!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *