Riiasta Siguldaan, edullinen päiväretki

Sigulda sijaitsee 60 kilometrin päässä Latvian pääkaupunki Riiasta. Sigulda on pieni kaupunki, siellä asuu hieman päälle 11 000 ihmistä. Se sijaitsee Gaujan kansallispuiston alueella. Tuo kansallispuisto alueena jo kertoo, että Sigulda on sellaisille ihmisille hyvä kohde, jotka tykkäävät luonnosta ja liikunnasta.

Siguldaan pääsee erittäin helposti Riiasta ja mikä parasta – myös edullisesti. Ostimme meno-paluu junaliput TÄÄLTÄ. Hinnaksi tuli kahdelle henkilölle n. 7,5 €. Lippu maksetaan pankkikortilla ja se tulee sähköpostiin.

Juna-asemalla on opasteet, miltä raiteelta juna lähtee ja myös junan ensimmäisessä vaunussa lukee näytöllä päätepysäkki. Siguldaan menevä juna on vanha kunnon dieseljuna. Vauhti ei päätä huimaa, mutta matka sujuu joutuisasti. 🙂

Matka Riiasta Siguldaan kestää 1 h 10 min. Junia kulkee päivän aikana tuota väliä useita kertoja. Junassa on paikalla koko ajan lipputarkastaja, joten kannattaa ottaa lippu valmiiksi esille sähköpostista.

Siguldan keskusta on hyvin pieni ja kompakti. Sieltä löytyy muutamia ruokapaikkoja ja majoitustakin on tarjolla. Hintataso on halvempi, kuin Riiassa. Siguldassa esim. kolme juustokakun palaa, tee ja iso olut maksaa kahvilassa  yhteensä 4,5 €. Ravintolassa ostimme tortillat, mehun, limun ja kaksi juustokakun palaa, ne maksoivat yhteensä n. 10 €. Riiassa rahaa olisi saanut uppoamaan varmasti isomman summan.

Kävelimme Siguldan keskustasta 1,5 kilometriä Siguldas cable carsin luokse. Cable car liikennöi puolen tunnin välein lähtöpisteeltä Krimuldaan. Reitti on kilometrin pituinen. Cable car oli oikeastaan ainut kallis asia Siguldassa, 24 € meno-paluu kahdelle hengelle. Päätimme silti ostaa liput, koska cable car on aina hauska kokemus matkalla ollessa.

Krimuldassa on Krimuldan linnan rauniot, joista ei ole jäljellä enää juuri mitään. Linna tuhoutui jo 1600-luvulla sodassa. Krimuldassa näkee myös asuintaloja, jotka muistuttavat neuvostoaikaisesta rakennuskulttuurista. Tuolta pääsisi myös Turaidan keskiaikaiseen linnaan, mutta meiltä kyseinen kohde jäi näkemättä. Jos olisimme vuokranneet auton Latviassa, olisimme varmasti käyneet kyseisessä linnassa. Kuitenkin kävelymatka Turaidan linnaan olisi ollut cable carsilta vajaa neljä kilometriä.

Palattuamme cable carsilla takaisin lähtöpisteeseen, kävelimme Tarzans huvipuiston ohitse aina Siguldan urheilukeskuksen luokse. Urheilukeskuksessa oli pieni laskettelurinne ja muitakin aktiviteetteja. Päättelimme kuitenkin, että tekemistä keskuksessa olisi eniten kesällä, joten kesämatkustajat, suosittelen käymään tuolla.

Sigulda yllätti sen verran positiivisesti, että tuonne voisi hyvin mennä kesällä patikoimaan ja etsimään luolia. Ihan tuo maaliskuinen kylmä ajankohta ei ollut paras hetki Siguldassa vierailuun. Kuitenkin mukava kohde lyhyen matkan päässä Riiasta. 🙂

Muista katsoa meidän seikkailu Siguldassa myös Youtubessa, paina TÄSTÄ.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *